5 Tips voor de aanschaf van Stalen Deuren

5 tips voor het aanschaffen van stalen deuren

Denk je aan het kopen van stalen deuren? Wij hebben 5 tips voor jou:

Tip 1: Speel met licht

Licht, licht, licht! Licht geeft energie, zowel aan jou als aan je woning. In eerdere blogitems hebben we het belang benadrukt van optimale daglichttoetreding. Slank stalen deuren in combinatie met grote glasvlakken zorgen voor een zee aan licht. Dat geldt zowel voor stalen binnen- als buitendeuren. Daglicht is jouw vriend. Ga na welke donkere plekken in jouw woning een sombere sfeer geven en kom in actie!

Tip 2: Hou vast aan je eigen stijl

Oriënteer jezelf breed. Volg de social media-kanalen, kijk filmpjes, maak moodboards, maar hou vast aan je eigen stijl. Let op dat knoppen zoals ‘Voor jou’ of ‘Meer zoals dit’ je oneindig met hetzelfde kunnen voeden. Ik merk dat sommige bezoekers van de showroom zich een stalen deur alleen in een 3 of 4 vlaks glasverdeling kunnen voorstellen. We maken de stalen deuren voor jou op maat en jij bent uniek. Vraag je dus af: ‘Wat vind ik mooi?’

Tip 3: Geef je leven kleur

Jouw kleurkeuze is de finishing touch. De mat antraciete kleur Brooklyn Black zal de industriële stijl altijd feilloos overbrengen. Dat was vroeger al zo en dat zal altijd zo blijven. Onze moderne bronstinten echter zijn een warm alternatief voor zwart. Stalen deuren met verouderd messing is de absolute top van onze exclusieve productrange, het gevlamde patina is echt heel chique. Messingkleur spuiten kan ook. Of wil je liever wit stalen deuren? Heb je onze nieuwe afwerking Koperoxidatie al gezien? Qua kleuren zijn er oneindig veel mogelijkheden.

Tip 4: Bepaal welk effect je wil bereiken

Wil je met de stalen deuren de hoogte benadrukken of juist de breedte? Wil je transparantie of juist afgesloten? Hoe ga je de deuren gebruiken? Staan ze vaak open en doe je ze pas dicht als je de ruimte wil afsluiten? Of zijn ze standaard gesloten maar wil je wel dat de verschillende ruimtes met elkaar ‘communiceren’? Bepaalde vakverdelingen accentueren de hoogte en andere weer de breedte. Belijning op borst- of buikhoogte sluiten af en niet- of minder transparant glas heeft hetzelfde effect. Kom je er niet uit? Geen zorgen, wij coachen jouw keuzes tot het mooiste resultaat.

Tip 5: Kom naar de showroom

Vroeger zeiden ze tegen me: ‘Kijken doe je met je ogen’ (met andere woorden: blijf ervan af). Onzin! Kijken doe je ook met je handen. Kwaliteit kun je zien, voelen en horen. Voel en luister hoe de verschillende deuren sluiten. Maak een vergelijking tussen het geruisloos zoeven van de taatsdeur, de nostalgische ‘klik’ van een slotkast en de zachte tik van de magneetsluiting. Pas in het écht en met goed licht erop, zie je welke verschillende sferen de diverse details dragen. Sommige details versterken de industriële sfeer, andere accentueren het minimalistisch design en weer een volgende de landelijke uitstraling. Dit kun je niet aan het toeval overlaten. In de showroom kun je passen en meten met je zintuigen en een goede keus maken.

Meer tips?

Laten we afspreken, dan kijken we samen naar jouw plannen.
Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

Ps.: Ben je op zoek naar zowel transparantie als privacy bij stalen deuren? In mijn volgende blog een slimme oplossing!

← Vorige Volgende →