Andere kleuren en toepassingen van stalen deuren en -kozijnen.

Andere kleur & toepassing

‘Heb je nog een andere kleur dan zwart?’, vraagt een interieurprofessional. Zwart of mat antraciet draagt de industriële sfeer heel goed. Dat was in de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw al zo en dat zal altijd wel zo blijven. Maar een binnenhuisarchitect houdt de trends constant in de gaten om hun ontwerpen fris te houden. Zijn vraag is terecht. Zijn er alternatieven voor Brooklyn Black?

Andere kleuren en toepassingen van stalen deuren

Nieuwe kleur: Brons

Eerder hebben we al geschreven over messing deuren, maar nu zijn we op zoek naar een warme brons-tint. We mengen een rood koperverf met Brooklyn Black en noteren de mengverhoudingen. Na een serie proefstalen maken we een keuze. De brons-tint oogt warm en exclusief, het alternatief voor Brooklyn Black is geboren! Op onze stand in het ETC Designcenter (Culemborg) stoppen de professionals voor de stalen deuren. Het eerste wat ze zeggen is: ‘Wat een mooie kleur, dat is eens wat anders dan zwart!’ Grappig, met diezelfde woorden is onze zoektocht begonnen.

Andere toepassing: kastdeuren

Naast stalen loop-, schuif- en taatsdeuren kunnen we onze formule ook toepassen voor jouw kastdeuren. Op de foto zie je een mooie realisatie. De stalen kastdeuren zijn gespoten in de nieuwe brons-tint. Het glas is voorzien van Squid, een zelfklevende, transparante, geweven stof met een linnenlook, die rechtstreeks op glazen oppervlakten wordt aangebracht. In een eerder blogitem hebben we dit product belicht. De stof geeft de kastdeuren een zachte uitstraling en het glas eronder houdt het beeld strak.

Trapleuningen

Stalen trapleuningen

Om voor jou de mooiste en slankste stalen deuren van Nederland te kunnen maken, moeten we onze focus op de deuren houden. Maar als je eenmaal onze stalen deuren hebt, kan er behoefte zijn aan andere producten die matchen met de handgemaakte deuren. Denk bijvoorbeeld aan trapleuningen. Door deze te laten maken door dezelfde vakman, krijgen beide producten dezelfde ‘handtekening’. Kijk nog eens goed naar de foto. Zie je schroeven? Nee! De bevestiging van de trapleuning is ‘blind’ gemaakt. We noemen dat ‘zwevend gemonteerd’. Alle aandacht gaat nu naar de vorm van de trapleuning en niet naar de techniek van de bevestiging.

Stijl & woongenot

Wil je voor de trend uitlopen? Zoek je als professional ‘iets anders’ voor jouw project? Kom naar de showroom! Maak jouw goede ideeën beter. Onze showroom en atelier verzekeren je van alle inspiratie die daarvoor nodig is. Via Google Bedrijven of deze link kun je alvast een virtueel bezoekje brengen. Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij. We kunnen binnen 8 weken leveren.

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →