olivier klink exclusive steel

Beurs Polyclose Gent

Van 17 – 19 januari 2024 is de vakbeurs Polyclose in Gent België. We verwachten een flinke sneeuwbui tijdens de reis maar niets is minder waar. Een heerlijk winterzonnetje vergezelt ons langs de ring van Antwerpen.

Polyclose 2024

Het is de 21ste editie van dit event in Flanders Expo in Gent. Polyclose is in de loop der jaren uitgegroeid tot een toonaangevend platform waar koplopers uit de wereld van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek hun nieuwste innovaties en oplossingen delen met de markt. Ik ben vooral benieuwd naar de stands van Forster en Jansen, maar ik heb ook nog een vraag over gebogen glas. Wij blijven continue informatie verzamelen om je een betere service te kunnen bieden.

Met zorg geselecteerd

Op de stand van Forster viel mij oog op een mooi glasprofiel voor geïsoleerd stalen buitendeuren. Normaal gesproken zetten we het isolatieglas vast met een klassieke voeg van mastiek. Vroeger werd dat met stopverf gedaan. Het snijden van deze klassieke voeg is een vak apart. Alleen de vakman die dat acht uur per dag doet, krijgt het gewenste eindresultaat. Deze voeg is vrijwel altijd in het zwart. Maar stel dat je je stalen kozijnen in een andere – misschien unieke – kleur wil? Dan komen we op dit mooie stalen glasprofiel met facetrand. We maken hier een glasframe van en poedercoaten deze in de kleur van de kozijnen. Details maken het verschil! Overigens hebben Olivier en ik heerlijk geluncht bij Forster. Bedankt Rick Gorree en Remco van Brouwershaven!

mooi stalen glasprofiel

Draai-kiep-ramen

Vaak krijgen we de vraag of we naast openslaande ramen ook draai-kiep-ramen kunnen maken. Dat is geen probleem. Op de stand van Jansen praten we over deze materie. Rob Neeleman vertelt enthousiast over de technieken, materialen en documentatie die ze in huis hebben om draai-kiep-ramen te maken. Het is fijn om zo’n wandelen technische encyclopedie tot je beschikking te hebben.

Laserlassen

Je moet op beurzen niet alleen op de hoofdpaden blijven lopen. Vaak vind je op de smalle zijpaden heel interessante bedrijven. In een hoekje van de machinehal vinden we De Tollenaere uit Eeklo die workshops laserlassen geven. We mochten zelf met laser stukjes metaal aan elkaar lassen. Het verbaast me hoe snel het gaat. Er komt weinig hitte vrij en je ruikt niets. De lasnaad is miniem maar supersterk. We hebben onze pogingen gefilmd om ze aan onze ‘mannen van staal’ te laten zien. Ik ben benieuwd naar hun reactie.

Polyclose bezoek door Exclusive Steel

Bijzonder glas & speciale kleuren

Op verschillende stands leren we meer over bijzondere glassoorten en gebogen afwerkingen. We maken zelf geen glas maar het vormt wel een groot deel van ons eindproduct. Het is dus belangrijk up-to-date te blijven in de wereld van glas. We nemen de nieuwe kleurstalen mee van de poedercoaters en dan maken we ons op voor de terugreis. Met een hoofd vol indrukken en een tas met folders rijden we terug naar Nederland. We zijn nu nog beter toegerust om jou te inspireren. We beloven je dat je dit terugziet in onze showroom.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij. Via onze online-agenda kun je eenvoudig een afspraak maken op een moment dat je goed past.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel B.V.

← Vorige Volgende →