Stalen deuren: Binnen- en buitenzijde even mooi.

Binnen- en buitenzijde even mooi

Mijn zus appt me een foto ‘Life on Social Media’. Je ziet een half afgekloven appel met zijn goede kant naar de spiegel. De appel is maar aan één zijde mooi, maar alleen die kant wordt belicht. Ik begrijp de achterliggende gedachte en moet glimlachen. Vertaald naar jouw stalen deuren wil ik dit echter absoluut niet hebben. We maken voor jou de slankste stalen deuren van Nederland die aan beide zijden even mooi zijn.

Waar gaat het mis?

Eerder heb ik in een blog al uitgelegd dat een handgemaakte stalen deur voor 70% uit arbeid bestaat. Budgetproducenten proberen zoveel mogelijk manuren uit het product te schrappen. Eén manier is: gebruik een hoekprofiel om de deur te maken, kit het glas erin en klaar! Natuurlijk, je hebt dan een stalen deur, maar deze ziet er aan de éne zijde heel anders uit dan aan de andere zijde. Als deze stalen deur naar bv. een wijnkelder gaat, kan ik er mee leven. Maar een deur tussen de hal en woonkamer of de woonkamer en eetkamer moet aan beide zijden even mooi zijn.

Hoe gaan we te werk?

De truc is om het glas in het midden van het staalprofiel te positioneren. Dat lukt alleen als je de deur als het ware drie keer maakt: ten eerste het kader van de deur, ten tweede een glasframe aan binnenzijde en tenslotte het glasframe aan de buitenzijde. Het glasframe aan één zijde wordt op de werktafel al vastgelast. Bij jou op locatie wordt het glas in de stalen deur geplaatst en daarna met het andere glasframe verzegeld. Door op deze manier de deur op te bouwen, is de ‘look & feel’ aan beide zijden identiek.

Hoe ziet het eruit?

De profielkeuze voor de glasframes is beeldbepalend. Wat wil je bereiken met dit detail in de afwerking?

Steel Ribbon

Maken we de glasframes van een blokjesprofiel dan noemen we het ‘Steel Ribbon’. Het is een heel slank design waarmee je als het ware met een ‘pennestreek’ de contouren van de deur aangeeft.

Steel Strap

Wil je het robuuste van het slanke staal benadrukken? Dan komen we uit op het ‘Steel Strap’ design. Met het platte profiel is méér staal in beeld.

Steel Corner

Ligt je hart bij de industriële stijl uit oude fabrieken? Het hoekprofiel van het ‘Steel Corner’ design draagt de sfeer van het staalatelier.

Van dichtbij bekijken

Details zijn moeilijk te zien op de foto of video, toch zijn ze heel bepalende voor het eindresultaat. Pas in het écht en met goed licht erop, zie je welke verschillende sferen de diverse details dragen. Dit kun je niet aan het toeval overlaten. In de showroom kun je passen en meten met je zintuigen en een goede keus maken. Laten we afspreken, dan kijken we er samen naar!

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

Ps: Woonbladen besteden regelmatig aandacht aan stalen deuren. Mijn volgende blog belicht een artikel uit Ariadne at Home.

← Vorige Volgende →