Rob Neeleman, specialist bij Jansen by ODS

Interview: Brandwerende stalen deuren

Rob Neeleman is specialist bij Jansen by ODS en daarmee regelmatig onze technische vraagbaak. Waar wij er op letten dat jouw deuren qua uiterlijk oogstrelend zijn, zorgen zijn adviezen ervoor dat ze in technisch opzicht op de juiste manier gemaakt worden. Bij brandwerende stalen deuren is dat van levensbelang.

Oog voor veiligheid

Rob legt uit waarom je moet overwegen jouw stalen deuren brandwerend uit te laten voeren: ‘Een stalen brandwerende deur zorgt er niet alleen voor dat mensen in het pand veilig zijn, maar het zorgt ook voor het behoud van het gebouw en voor de continuïteit van de bedrijfsvoering’.

Een brandwerende deur kan verplicht zijn maar er zijn situaties waarin ze niet vereist zijn. Toch is het verstandig om brandwerende deuren te overwegen. Rob vervolgt: ‘Bijvoorbeeld in woningen is er in veel gevallen één brandcompartiment – dat wil zeggen: een deel van een gebouw dat bij brand als een zelfstandige eenheid beschouwd mag worden. Dit zorgt ervoor dat er geen wettelijke eis is om brandwerende deuren te monteren in een woonhuis zelf. Wil je wel extra veiligheid, dan is het zeer aan te raden om een stalen brandwerende deur te plaatsen in jouw woning’.

Waar gaat het mis?

Rob ziet ook valkuilen: ‘Een brandwerende deur moet zelfsluitend zijn, dit wordt vaak vergeten. Zodra er brand ontstaat, vallen zelfsluitende deuren automatisch dicht. Verder is het noodzakelijk dat er ook gekeken wordt naar het juiste type glas en overgang naar de wand’.

Jansen staalprofielen

De stalen raam-, deur- en gevelsystemen van Jansen worden in veel projecten toegepast vanwege de hoge toegevoegde waarde op esthetisch vlak. Of het nu gaat om grote vliesgevels of elegante deuren, de architect of opdrachtgever kiest voor een Jansen systeem om in een gebouw meerwaarde te creëren. Rob geniet ervan als een mooi project is opgeleverd: ‘Het project LOCHAL in Tilburg heeft het op World Architecture Festival de prijs WORLD BUILDING OF THE YEAR 2019 gewonnen! De LocHal biedt plek aan een stadsbibliotheek en verschillende instellingen die zich bezighouden met erfgoed en kennisdeling. Jansen by ODS was als adviesbureau betrokken bij onder meer het ontwerp en de brandveiligheid. Wij zijn er trots op dat onze Jansen-systemen zijn toegepast in dit gebouw!’

Een veilig gevoel met uitstraling

Brandwerende stalen deuren stellen je gerust. Rob benadrukt dit voordeel: ‘Een stalen Jansen brandwerende deur is slank en geeft een veilig gevoel. Hierdoor zijn ze geschikt voor zowel klassieke renovatie projecten als moderne interieur projecten.Een veilig gevoel met uitstraling, wie wil dat nu niet?!’ Overweeg jij ook brandwerende stalen deuren? Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij.

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

Ps: Dimitri en Vicky hebben een prachtige tuinkamer met stalen deuren laten maken. In mijn volgende blog vertellen ze hun ervaringen.
Ps II. Lees hoe we taatsdeuren ook brandwerend kunnen maken.

← Vorige Volgende →