Afbeelding: Aantrekkingskracht van harmonicadeuren

Aantrekkingskracht van harmonicadeuren

De aantrekkingskracht van harmonicadeuren (ook wel vouwdeuren of schuif-vouw-deuren genoemd) zit in het feit dat je daarmee heel flexibel de volle breedte van de opening kan gebruiken.

Breng ruimtes bij elkaar

De soepele bediening van de Harmonicadeuren zijn een belevenis op zich. Het ‘losjes’ half openzetten van de vouwdeuren geeft de ruimte extra allure. Bestaat de harmonicawand uit meer delen dan zorgt de bovenrail voor een stabiele geleiding. Begint het ontwerp met een half deel, dan kunnen de opgevouwen deuren half in de ene en half in de andere ruimte staan. Als alle delen gelijk zijn, zullen de deuren naar één kant de ruimte invouwen. In alle gevallen neemt het sluiten en openen van de harmonicadeuren weinig ruimte in beslag.

harmonicadeuren in werkplaats

Deur-op-deur principe

Vouwdeuren die uit twee delen bestaan kunnen zonder bovenrail gemonteerd worden. De scharnieren van het tweede deel wordt op het eerste deel gemonteerd. We noemen dit het deur-op-deur principe. Dit kan alleen als de delen niet te breed zijn; maximaal 55 cm per stuk. Esthetisch is het belangrijk de vouwdeuren zo hoog mogelijk te maken.

Loopdeur

Eén deel van de harmonica wordt een loopdeur. Dit is praktisch voor het dagelijks gebruik. De loopdeur zal het vaakst worden gebruikt. We bespreken samen jouw looproute en kiezen dan een strategische plek voor dit deel van de stalen wand.

Kunnen harmonicadeuren zelfsluitend gemaakt worden?

Het antwoord is: Ja! Dit doen we bij tweedelige harmonicadeuren door de schuifvouwrail te combineren met een taatsscharnier in het eerste deel.

Schuifvouwdeuren voor buiten

Deze zorgen voor een naadloze overgang van buiten naar binnen en andersom. Elke stand van de harmonicadeuren geven een volledig ‘contact met buiten’-gevoel. De harmonicadeuren voor buiten worden gemaakt van geïsoleerde staalprofielen. De koudebrugonderbreking hierin zorgen ervoor dat er geen warmte verloren gaat en de ruiten niet beslaan. De geïsoleerde profielen zijn geschikt voor het toepassen van veiligheidsbeslag en bijvoorbeeld een driepuntsluiting. Met het geïsoleerde (dubbel of triple) veiligheidsglas is zowel het comfort als de veiligheid op alle punten gegarandeerd.

Social Media

Op social media zie je regelmatig foto’s van harmonica- of vouwdeuren van Exclusive Steel voorbijkomen. Die deuren scoren talloze likes. Kijk ook eens op onze Instagram-pagina. Daar staan verschillende video’s uit het staalatelier op waarin harmonicadeuren in een proefopstelling worden getest.

Hoe gaan we te werk?

Wij raden je aan om eerst de showroom te bezoeken. Waarom? Dat leggen we uit in ‘Waarom je echt langs wil komen’. Op deze manier verzamelen we samen heel gericht de juiste informatie om een offerte op te stellen en weet je precies wat er geoffreerd wordt. Via de online agenda kun je eenvoudig een afspraak maken.

Wat gaat het kosten?

Je mag natuurlijk ook gelijk een offerte aanvragen via info@exclusivesteel.nl. Mail ons dan je NAW-gegevens, montage-adres, e-mail, telefoonnummer en een korte omschrijving van wat je graag wil. Als je foto’s hebt van de situatie of deuren die je mooi vindt, kun je die meesturen. Tekeningen of schetsen kunnen de aanvraag ook verduidelijken. We zullen je dan zo snel mogelijk een offerte mailen.

Tekening stalen harmonicadeuren

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →