herintroductie de vries robbe en co

Erfgoed in staal: De Vries Robbé en Co maakt zijn comeback met een moderne twist

Precies 142 jaar na de stichtingsdatum van de onderneming (6 december 1881) maakt De Vries Robbé en Co zijn hertrede in de markt van stalen deuren en ramen.

Het Nederlandse merk De Vries Robbé en Co maakt zijn herintrede in de markt van stalen deuren en ramen. Precies 142 jaar na de stichtingsdatum van de onderneming (6 december 1881). Als industrieel pionier heeft het in de vorige eeuw een omvangrijk erfgoed in staal nagelaten. Het traditionele stoeltjesprofiel werd vanaf 1920 beroemd en beeldbepalend in statige fabrieken, kerken en kantoren en villa’s. Bekende architecten zoals Dudok, Duiker en Rietveld pasten het stoeltjesprofiel met veel succes toe.

Met de huidige techniek en vakkennis is het mogelijk de stalen ramen zowel in binnen- als buitensituaties toe te passen. Voor interieurtoepassingen is het authentieke profiel met enkelglas heel sfeervol. Voor exterieurtoepassingen zorgen koudebrugonderbrekingen en isolatieglas dat de warmte binnen blijft. Zonder enig verlies van traditionele elegantie. De Vries Robbé verbindt hiermee het verleden met de toekomst, iets wat de hedendaagse architect aanspreekt.

Optimale daglichttoetreding

De Vries Robbé begrijpt het belang van optimale daglichttoetreding in een woning. Naast slank stalen ramen en deuren maakt De Vries Robbé ook glazen dakkapellen. De voordelen? Natuurlijk licht maakt de ruimte mooier, ruimer en frisser. Dit verbetert jouw concentratie, productiviteit en gezondheid. Bovendien leidt het tot energiebesparing en verhoogt het de waarde van de woning.

Nederlands erfgoed

Erfgoed, historische waarde en originaliteit vormen de kern van het merk De Vries Robbé en Co. Ambacht en vakmanschap spelen een belangrijke rol. In het Staalatelier van De Vries Robbé worden alle stalen puien met de hand op maat gemaakt. De verbinding tussen het eindresultaat en de ambachtsmannen is sterk. Elk detail en elke nuance worden met zorg en precisie aangebracht, waardoor elk stuk van De Vries Robbé een uniek en karaktervol meesterwerk is. De charme van het Nederlandse vakmanschap wordt voortgezet.

De Vries Robbé en Co brengt het erfgoed van staal terug en zet tegelijkertijd een stap in de toekomst. Met trots presenteert het merk zichzelf met de tagline 'Erfgoed in staal, toekomst in stijl'.

Olivier Klink eigenaar Exclusive Steel

De rol van Exclusive Steel

Exclusive Steel speelt een voorname rol in de herintroductie van het gerenommeerde merk De Vries Robbé en Co. Met hun expertise en vakmanschap, zetten ze zich in om de prachtige ontwerpen en kwaliteit waar De Vries Robbé en Co bekend om staat te herinterpreteren, waardoor het merk een glorieuze terugkeer maakt naar de wereld van stalen ramen en deuren. Waar Exclusive Steel zich vooral richt tot de exclusieve consumentenmarkt is de doelgroep van De Vries Robbé en Co de architecten en ontwerpers die op zoek zijn naar hoogwaardige en unieke stalen kozijnen voor hun projecten.

Jouw project

Heb jij emotie met ambacht, vakmanschap en Nederlands erfgoed? Wil jij deze waarden toepassen in jouw project? Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij. Via onze online-agenda kun je een afspraak maken op een moment dat je goed uitkomt. Heb je al een ontwerp of tekeningen klaar? Mail ze naar info@exclusivesteel.nl, dan neem ik contact met je op.

Naftali Leidelmeijer, De Vries Robbé & Co.

← Vorige Volgende →