Afbeelding: Details maken het verschil

Details maken het verschil

Deze week kwamen klanten uit Utrecht naar onze showroom om een handgemaakte deurklink uit te kiezen. Tijdens dit gesprek realiseerde ik me opnieuw: een detail is nooit zomaar een detail. Het is een lichtpuntje in een harmonisch geheel.

Waarom zou je aandacht besteden aan de deurklink?

Uit een zwartfluwelen zakje haal ik mijn favoriete deurgreep. Aan de verpakking is al evenveel aandacht geschonken als aan het product. Een deurklink of handgreep heb je elke dag in je handen. De comfortbeleving van jouw stalen deur wordt dus voor een groot deel bepaald door deze beslissing. Een goede deurklink zorgt voor een gemakkelijke bediening van de deur en draagt bij aan het totale ontwerp en uitstraling van de deur. Daarnaast kan een deurklink van goede kwaliteit ervoor zorgen dat de deur langdurig en probleemloos blijft functioneren.

Welke details verdienen nog meer jouw aandacht?

Er zijn meerdere manieren om het glas vast te zetten in de stalen deuren en kozijnen. Hier volgen de drie meest gekozen:

  1. Double Mastic. Waar vroeger stopverf werd gebruikt passen we nu een op kleur gebrachte rubber-mastiek toe. Dit wordt met de hand aangebracht en gesneden. Bij de ‘Double Mastic’ zit het glas in het midden en is het mastiek aan beide zijden schuin gesneden. Het is echt vakwerk om het zo strak te krijgen. Veel klanten geven de voorkeur aan deze afwerking omdat deze ‘zacht’ oogt. Bij een landelijk interieur zou de ‘Double Mastic’ versie goed passen.
  2. Steel Ribbon. In plaats van het glas met ‘stopverf’ vast te zetten, kunnen we ook een stalen frame maken om het glas erin op te sluiten. Maken we dat frame van een blokjesprofiel dan noemen we het ‘Steel Ribbon’. Veel mensen kiezen voor ‘Steel Ribbon’ omdat dit meer industrieel is en strakker oogt dan de mastiek afwerkingen.
  3. Steel Strap. Maken we het stalen frame van een platte strip, dan noemen we het ‘Steel Strap’. Dit design verkleint het glaskader iets meer dan de ‘Steel Ribbon’. Met dit design zie je iets meer van het staalprofiel waaruit de deur is opgebouwd. Hou je van industrieel design? Dan is dit een mooie optie. De slanke 10 mm versie van de ‘Steel Strap’ is heel minimalistisch en supertransparant.

Kleuren voelen?

Jouw stalen deur wordt afgewerkt met een poedercoating. Je mag kiezen voor een gladde versie of een coating met een fijn structuur. Het verschil zie je niet alleen, het voelt ook anders aan. De fijn-structuurafwerking zorgt ervoor dat de kleur wat matter en chiquer oogt. Bovendien zorgt de fijne korrel ervoor dat er minder vingerafdrukken zichtbaar zijn op de lak. Met deze hoogwaardige afwerking geven wij onze stalen deuren een luxe uitstraling en zorgen we voor een duurzame en krasbestendige bescherming. Jarenlang genieten!

Update verbouwing eerste showroom

In een eerdere blog vertelde we al dat de daken en de wanden van de beide showrooms zijn vernieuwd en de leidingen van de vloerverwarming zijn geïnstalleerd. Gisteren is de nieuwe vloer gestort en zijn de vakmannen de hele nacht doorgegaan om de vloer af te vlinderen. Het ziet er al geweldig uit maar we mogen de verse vloer natuurlijk nog niet betreden.

Laten we afspreken!

Hoe druk we ook bezig zijn aan onze eerste showroom, jouw project mag geen vertraging oplopen. Ik maak graag tijd voor je vrij. Onze showroom is in Made, vlakbij Breda. Via onze online-agenda kun je eenvoudig een afspraak maken op een moment dat je goed past. Op dit moment loop je door het staalatelier naar de tweede showroom. Het staalatelier, de tweede showroom en de tuinkamer bevatten voldoende inspiratie en ideeën om jouw project vorm te geven.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel B.V.

← Vorige Volgende →