Afbeelding: Dubbelzijdig ontspiegeld glas

Dubbelzijdig ontspiegeld glas

Ben jij ook zo onder de indruk van prachtige monumentale panden en hun unieke uitstraling? Gisteren sprak ik klanten met een ongekende liefde voor hun monumentale woning. Hun wens? Stalen voorzetramen met dubbelzijdig ontspiegeld glas. Niet alleen om energie te besparen, maar ook om onbelemmerd uitzicht te houden op het historische gebouw. Glas met als taak: behoud van historische architectuur.

Monument

Het woonhuis is in 1929 gebouwd naar het ontwerp van architect Otto Triebel. Het is van architectuurhistorisch belang vanwege de bijzondere stijlinvloeden van de nieuwe zakelijkheid. Het heeft alle karakteristieke stalen ramen behouden. Het traditionele stoeltjesprofiel dat vanaf 1920 beroemd werd en beeldbepalend in statige fabrieken, kerken en kantoren en villa’s. Bekende architecten zoals Dudok, Duiker en Rietveld pasten het stoeltjesprofiel met veel succes toe en werden er beroemd mee.

Koudebrug

Staal geleidt goed en zorgt van nature voor een koudebrug. Dit is het praktische bezwaar van het originele stoeltjesprofiel: de kou vindt door het staal een weg naar binnen. Met de huidige techniek en vakkennis is het mogelijk de stalen kozijnen te maken van een staalprofiel met een koudebrugonderbreking. De doorsnede van dit staalprofiel bestaat uit staal - kunststof - staal. De koudebrugonderbreking zorgt ervoor dat de koude buiten en de warmte binnen blijft. Je geniet van een behaaglijke temperatuur ook als het buiten vriest!

Historisch belang & duurzaamheid

Voor dit specifieke pand is isolatieglas geen optie. Daarvoor wegen de architectuurhistorische belangen te zwaar. Hoe kunnen we dan toch de strijd aan gaan met het energieverlies en het huis verduurzamen? Door slank stalen voorzetramen te maken met dubbelzijdig ontspiegeld glas. Daarmee isoleer je de raampartijen en behoud je het onbelemmerde zicht op de originele details van het pand.

Dubbelzijdig ontspiegeld glas

Helder zicht is belangrijk. Hoewel glas zelf helder is, kunnen verblinding en reflectie het zicht belemmeren. Normaal glas reflecteert ongeveer 8% van het licht aan beide kanten. Hoewel dit misschien geen groot probleem lijkt, kan het onze helderheid van zicht beïnvloeden. Ontspiegeld glas heeft een coating die reflectie en schittering verminderd. Het resultaat is een vrijwel reflectievrij zicht. Winkels en musea maken hier dankbaar gebruik van voor hun etalages en vitrines. Een restaurant met een mooi uitzicht heeft hier veel aan en ook dit monumentaal gebouw.

Op locatie kijken

Het ontspiegelde glas heeft een restreflectie van minder dan 1%. Onder bepaalde lichtomstandigheden en kijkhoeken kan een lichte reflectie zichtbaar zijn. Als we een glasmonster op locatie bekijken, zien we welke factoren meewegen en hoe dit van invloed is op jouw specifieke toepassing. Samen zorgen we ervoor dat je een duidelijk en scherp zicht hebt, zonder afleidingen.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij. Via onze online agenda maak je snel en eenvoudig een afspraak op een moment dat je goed past.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel

← Vorige Volgende →