En-suite stalen deuren van nu

En-suite stalen deuren van nu

‘Mijn kinderen gaan liever naar hun vriendjes want daar kunnen ze de eetkamer afsluiten’. Nu wilt het echtpaar stalen deuren tussen de woon- en eetkamer om hun tieners dezelfde privacy te geven.

Kamer en-suite

Vroeger werd de mooie voorkamer met en-suite deuren gescheiden van de achterkamer. De visite ontving je in de voorkamer en het dagelijkse leven was in de achterkamer. Gezinnen hebben een moderne toepassing bedacht. Tieners hebben heel wat met elkaar te bespreken. Geef ze de ruimte! Sluit de slank stalen en-suite deuren en je hebt een oase van rust.

Moderne oplossing

Het oude concept met houten paneeldeuren en aan beide zijden een kast, is erg gesloten. Tegenwoordig is meer transparantie gewenst. Slank stalen binnendeuren met zijpanelen laten de ruimtes optisch beter met elkaar ‘communiceren’. Het daglicht kan vrij naar binnen vallen en beide kamers mooi verlichten. Het geluid van beide kamers wordt wél gescheiden. Gamen, tv-kijken en rustig praten, alles wordt ineens mogelijk.

Houd de schuifdeuren in het zicht!

In de houten versie worden de en-suite deuren vaak weggeschoven achter de kasten. Bij de moderne stalen opstelling laten we de deuren in het zicht. Ze kunnen eenvoudig voor de zijpanelen van staal en glas geschoven worden. Scheidt ruimtes met behoud van licht! Bij schuifdeuren heb je meerdere opties: de eerste is met een soft-close rail. Als je de schuifdeur dichtgooit, remt hij zelf af en sluit zachtjes. Het schuifrail heeft een strak design. De andere optie is met wielen in het zicht. De industriële sfeer wordt door de wielen mooi overgedragen. Als je kiest voor een bovenlicht blijven de wielen in beide kanten cq kamers mooi zichtbaar. Bij dit railsysteem zorgt een externe rem voor een zachte sluiting.

Liever taatsdeuren?

En-suite Taatsdeuren van nu

De hedendaagse en suite kan ook met taatsdeuren. Taatsdeuren draaien om een verticale as en hebben geen kozijn. Dit betekent dat de deuren naar beide zijden opent, zowel naar binnen als naar buiten. Een taatsdeur opent dus altijd in jouw looprichting. Hij is zelfs makkelijk te bedienen als je je handen vol hebt. Wel zo handig als je iets lekkers te eten en te drinken hebt gehaald. Wat ook erg mooi is, is dat je taatsdeuren naar beide kanten open kunt zetten in een hoek van 90 graden. De taatsdeuren blijven mooi in het zicht en de ruimte ziet er uitnodigend uit.

Afsluiten of transparant?

In hoeverre wil je de nieuwe kamer en suite optisch afsluiten? In eerdere blogs hebben we uitgelegd welk effect van vakverdeling jouw keuze heeft op de verschillende ruimtes. Roedes op borst- en ooghoogte sluiten optisch af, het weglaten van deze roedes maken de stalen deuren transparanter. Dit soort effecten kun je in de showroom goed zien.

Een praktische verandering

Wil je optimaal gebruik kunnen maken van de ruimtes in huis? Heb je een gezellig plekje voor iedereen? Creëer nieuw woongenot met een moderne kamer en suite. Laten we afspreken, wij hebben alles wat je nodig hebt.

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →