Stalen pui met exclusief geluidscomfort

Exclusief geluidscomfort

Onze woning is het middelpunt van ons dagelijkse leven. De lockdown en avondklok houdt heel je gezin thuis. We werken, leren en ontspannen ons thuis. Hoewel het samen heel gezellig kan zijn, hebben gezinsleden een rustig plekje nodig waar ze zich even kunnen terugtrekken. In de afgelopen weken hebben we meerdere aanvragen gehad waarbij naast het slanke uiterlijk, een hoger geluidscomfort het voornaamste doel van de stalen deuren was. Welke pijlen hebben we op onze boog om geluidsreductie te bereiken?

Slank staalprofiel met rubbers

Slank staalprofiel met rubbers

Elke stalen pui met glas reduceert het geluid. In de showroom testen we dat door achter een deur te praten of met krukken te schuiven. Het is opmerkelijk hoeveel geluid zelfs een taatsdeur, die toch aan alle zijden een kleine opening heeft, tegenhoudt. Maar als geluidsreductie jouw hoofddoel is, kunnen we slank stalen profielen gebruiken waarin rubbers bevestigd worden. Op maat gemaakt van dit staalprofiel met rubbers, sluit de stalen binnendeur optimaal af voor alle vormen van lawaai.

Geluidwerend glas

Geluidwerend glas zorgt voor geluidsreducering met behoud van optimale lichtinval. De geluiden die we horen zijn trillingen door de lucht. Ons oor vangt deze trillingen op en zet ze om in geluid. Wat is het effect van reducering in decibels? Een vermindering van het geluidsniveau met 1 dB is nauwelijks hoorbaar; met 3 dB is hoorbaar; met 10 dB halveer je de geluidwaarneming. In de praktijk betekent dit ten opzichte van het standaardglas (33.1 = 33 dB) dat akoestisch glas (55.A2 = 38 dB) een vermindering van 5 dB realiseert, wat zeker te merken is. We kunnen dit effect versterken door dubbelglas samen te stellen van akoestisch glas.

Tv-kamer versus Oase van rust

Geluidscomfort is een heel belangrijke factor in het gezellig maken van je woning. Zo kunt je genieten van de rust. Met elkaar praten en eten in een geluidsarme omgeving is een genot en goed voor je spijsvertering. Tegelijkertijd willen andere gezinsleden misschien optimaal genieten van de sensatie van een spannende film of game. De ruimtes kunnen op een stijlvolle en comfortabele manier gescheiden worden door een stalen pui.

Geluiddempend én Brandwerend

Naast het feit dat stalen deuren altijd mooi moet zijn, overlappen soms meerdere technische wensen en eisen elkaar. Naast comfort speelt ook veiligheid een rol. Een mooi voorbeeld hiervan is geluidscomfort en brandveiligheid. Daarom werken we aan betere geluidsisolatie bij brandwerende deuren. De fabrikant van de brandwerende profielen heeft nieuwe geluidstesten laten uitvoeren. Hierdoor kunnen we met onze brandwerende stalen deuren betere geluidwerende oplossingen tot wel 48 dB realiseren.

Alles wat je nodig hebt

Heb je een plek nodig waar je rustig kunt werken, lezen, praten of eten? Of wil je een plekje creëren waar je zonder anderen te storen kunt genieten van de sensatie van een spannende film of game? Mail jouw ideeën naar info@exclusivesteel.nl. Wij kijken dan of we jouw goede ideeën beter kunnen maken.

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel B.V.

Ps: Thuiswerken heeft zich bewezen. Met een slank stalen pui tover je een saaie ruimte om in een luxe home-office, lees mijn volgende blog hierover.

← Vorige Volgende →