Afbeelding: Frisse lucht binnen, insecten buiten

Frisse lucht binnen, insecten buiten

“Zo schuif je in één keer je hele woonkamer open”, zeg ik enthousiast terwijl ik de stalen harmonicadeuren voor buiten demonstreer. “Hoe doe je het met de horren?”, vraagt ze. “Horren?!”, denk ik. “Daar vraag je me wat”!

Buiten binnenhalen

Zowel met een prachtige harmonica schuifvouwwand als met openslaande stalen deuren betrek je de buitenruimte bij je woning. De slank stalen profielen van de stalen tuindeuren zorgen voor een naadloze overgang van de woonkamer naar het terras. Met buitenkussens die matchen met je interieur trek je de sfeer van je woning door in de tuin. De felle kleuren van bloeiende planten vloeien vrolijk naar binnen. Het groen buiten geeft rust binnen. De tuin is woonruimte geworden.

Wat je niet binnen wilt halen

Je geniet van frisse lucht, zonlicht en een mooi uitzicht. Maar er zijn ook dingen die je niet binnen wilt hebben: muggen en vliegen. Thuis heb ik geen hor bij de openslaande deuren. Ik laat de natuur gewoon binnenkomen zoals hij is. Maar ik begrijp wel dat jij behoefte kan hebben aan insectenwering.

Harmonicadeuren: hoe doe je het met de horren?

Navraag bij horrenspecialist Unilux leert dat de maximale breedte van een hordeur 1,8 meter is. Maar je kunt twee hordeuren met elkaar koppelen. Als je twee stuks hordeuren naar links laat schuiven en twee stuks naar rechts, kun je ruim 7 meter overbruggen. De looproute is door het midden, maar dat is ook het mooiste.

Ander idee: Luchtgordijnen

We kennen ze van winkels en openbare gebouwen die hun deuren moeten openhouden: luchtgordijnen. Ze zijn gemaakt om een comfortabel binnenklimaat te handhaven. Luchtgordijnen zijn een bescherming tegen kou en hitte, stoten wind af en minimaliseren stof, dampen, vervuiling en nu komt het … insecten. Dit alles om het de bezoekers naar de zin te maken.

Bescherming tegen:

  • Koude wintertemperaturen
  • Warme zomertemperaturen
  • Dampen van auto's
  • Stof in de lucht
  • Verontreiniging
  • Slechte geuren
  • Insecten.

Consumenten grijpen niet snel naar deze oplossing voor thuis, maar ik vind het wel een optie die te overwegen is. Hoe mooi een hor ook is, het neemt altijd iets weg van je vrije uitzicht. Dat doen luchtgordijnen niet. De designversies van de luchtgordijnen zien er goed uit en passen mooi bij stalen deuren. Over functioneel comfort gesproken…

Alles wat je nodig hebt

Exclusive Steel wil vandaag het verschil maken, maar ook morgen. Weet je niet waar je moet beginnen? Laten we afspreken! Via onze online agenda kun je eenvoudig een afspraak maken.

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →