High Security deuren van staal

High Security Door

Na de Corona-rellen in verschillende steden worden ooggetuigen geïnterviewd op de radio. Een man vertelt dat hij eerder op de avond zijn auto op een veilige plek had geparkeerd. Vervolgens heeft hij ’s avonds samen met zijn gezin al het geweld van dichtbij meegemaakt. Hij verwacht nog meer problemen en wil zijn auto nog verder weg parkeren. ‘Al die aandacht voor een auto, is het niet belangrijker dat je gezin een veilig plekje krijgt?’, denk ik. Natuurlijk is het niet gemakkelijk. Evacueren is het laatste wat je wil en in het heetst van de strijd is daar geen gelegenheid meer voor.

Vuurwerkbom op de voordeur?

In onze blog Trends 2021 spraken we al onze verwachting uit dat de high-security deur belangrijker wordt. Bepaalde essentiële plekken mogen niet eenvoudig doordringbaar zijn. Wat gebeurt er als iemand jouw voordeur in brand probeert te steken? Welk effect heeft een vuurwerkbom op deze plek? Een high-security deur biedt meer veiligheid.

Kogelwerend

Kogelwerende high security deuren

Met interne strippen wordt een staalprofiel kogelwerend gemaakt. Bij hogere klassen komen er aan de buitenzijde extra hoge kwaliteitsstaalstrippen. Glas wordt kogelwerend gemaakt door meerdere lagen glas en PVB folie te combineren. Hoe dikker dit pakket hoe groter het kaliber vuurwapen mag zijn wat erop schiet. We zullen dus samen een inschatting moeten maken tegen welke dreiging je jezelf wilt beschermen. Het kogelwerend glas en het staalprofiel moeten zorgvuldig bij elkaar geselecteerd worden. Natuurlijk vanwege de dikte van het glas maar ook vanwege de krachten die door een kogelinslag van het glas naar de totale constructie vloeien.

Brandwerend

Brandwerende high security deuren

Staal is van zichzelf al brandwerend maar soms moet ook de stralingswarmte tegengehouden worden. In dat geval wordt er gips of een keramische massa in het staalprofiel toegepast. Ook bij brandwerendheid geldt dat het totaalplaatje goed moet zijn. In een eerder blogitem legt Rob Neeleman uit dat een brandwerende deur zelfsluitend moet zijn. De keuze van de staalprofielen, het brandwerend glas, de technische uitvoering en montage, alles is op elkaar afgestemd.

Explosiewerend

Hetzelfde geldt voor deuren en ramen die bestand zijn tegen explosies. Alle explosiebestendige onderdelen zijn getest volgens Europese normen. Hierbij wordt rekening gehouden met de verschillende effecten van een explosie.

Comfortabele vluchtruimte

Je kunt er ook voor kiezen een bepaalde ruimte ondoordringbaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer. De wanden en de high-security deur moeten dan op elkaar afgestemd worden. Mocht iemand dan toch toegang tot de woning forceren dan is er nog een vluchtruimte over. Met schakelglas kunnen we de deur verduisteren zodat niemand naar binnen kan kijken. Ga niet de held uithangen, maar breng je gezin in veiligheid. Achter de high-security deur is er voldoende tijd om hulp in te roepen.

Veilig gevoel

Zie of verwacht jij gevaar? Met de high-security deur ben je bestand tegen een scala van aanvallen. Wil je meer informatie? Mail ons: info@exclusivesteel.nl

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel B.V.

Ps: Heb je een plek nodig waar je rustig kunt werken, lezen, praten of eten? Of wil je een kamer waar je zonder anderen te storen kunt genieten van de sensatie van een spannende film of game? Mijn volgende blog gaat over een speciaal staalprofiel dat zorgt voor geluidscomfort.

← Vorige Volgende →