Plaatsen van glas in stalen deuren.

Hoe wordt het glas in de deuren geplaatst?

Heb je een offerte aangevraagd vóórdat je in de showroom bent geweest? Dan hebben we je niet alle details kunnen laten zien. Misschien vraag je jezelf af wat ‘Steel Ribbon’, ‘Steel Corner’ en ‘Steel Strap’ betekent? We leggen het je graag uit.

Binnen- en buitenzijde even mooi

In een eerdere blog hebben we uitgelegd dat we de stalen deuren aan beide zijden even mooi maken. We doen dit door het glas in het midden van het staalprofiel te positioneren. Dat betekent dat we jouw stalen deur als het ware drie keer maken: ten 1e het kader van de deur, ten 2e een glasframe aan binnenzijde en tenslotte het glasframe aan de buitenzijde. Het glasframe aan één zijde wordt op de werktafel al vastgelast. Op locatie wordt het glas in de stalen deur geplaatst en daarna met het andere glasframe verzegeld. Door op deze manier de deur op te bouwen, is de ‘look & feel’ aan beide zijden identiek.

Beeldbepalend detail

Maatwerk biedt de vrijheid om samen het profiel te kiezen waarmee we de glasframes maken. Deze profielkeuze is beeldbepalend. Wat wil je bereiken met dit detail in de afwerking?

Steel Ribbon

Maken we de glasframes van een blokjesprofiel dan noemen we het ‘Steel Ribbon’. Het is een heel slank design waarmee je als het ware met een ‘pennenstreek’ de contouren van de deur aangeeft. Hou je van voorname eenvoud? Dan is Steel Ribbon een goede keuze.

Steel Corner

Het stalen frame om het glas vast te zetten, kunnen we ook maken van een hoekprofiel. Dan wordt het ‘Steel Corner’. Dit design draagt meer de sfeer van het staalatelier. Erg mooi als je van die sfeer houdt en het past bij de inrichting van jouw huis. Ligt je hart bij de industriële stijl uit oude fabrieken? Kies dan voor Steel Corner.

Steel Strap

Bij de ‘Steel Strap’ uitvoering is het stalen glasframe van een platte strip gemaakt. Dit design verkleint het glaskader iets meer dan de ‘Steel Ribbon’. Wil je het robuuste van het slanke staal benadrukken? Met het platte profiel is méér staal in beeld.

Hoe maak ik een goede keuze?

Deze details zijn moeilijk te zien op de foto of video, toch zijn ze heel bepalend voor het eindresultaat. Pas in het écht en met goed licht erop, zie je welke sfeer jouw keuze draagt. Dit kun je niet aan het toeval overlaten. Alle designs zijn te zien in onze showroom. Kom een keer kijken, dat is echt de moeite waard. Je mag dan ook een kijkje nemen in ons staalatelier om te zien hoe en door wie de stalen deuren gemaakt worden. Laten we afspreken! Dit kan eenvoudig via onze online agenda.

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →