Afbeelding: Industriële deuren

Industriële deuren

Alles in ons staalatelier ademt de industriële stijl; de grote stalen poorten, de stalen spanten met enorme popnagels, de stalen deuren en natuurlijk het opzichtersvertrek dat uitkijkt over alle tafels (nu in gebruik als kantine). De mannen zagen, slijpen en lassen. Als we samen langs de werktafels lopen om te kijken hoe de stalen deuren worden gemaakt, zeggen de bezoekers vaak: ”Wat ruikt het hier lekker!” Die opmerking staat voor mij symbool voor de aantrekkingskracht van de industriële stijl.

Industriële stijl

We maken onder de naam Rasenberg al circa 20 jaar stalen binnen- en buitendeuren voor onze exclusieve eikenhouten bijgebouwen en poolhouses. De zwart stalen deuren geven de eikenhouten gebouwen een wat ‘pittiger’ uitstraling dan houten kozijnen in dezelfde kleur van het eiken frame. Toen de industriële stijl in woningen populair werd, hadden we het perfecte product panklaar liggen: zwart stalen industriële deuren. Sinds de presentatie op de vtwonen beurs op de RAI in Amsterdam in 2012, hebben de zwart stalen deuren een enorme vlucht genomen. Interieurprofessionals omarmen de stalen binnendeuren en passen deze enthousiast toe in hun ontwerpen.
Door zorgvuldig de juiste vakverdeling en detailafwerking te kiezen worden de stalen deuren een eyecatcher in elk interieur.

Industriële inrichting in de WOONKAMER

Steeds meer mensen willen de industriële stijl in de woonkamer. De keuze van oude (of oud-ogende) meubels en industriële lampen versterken de stijl, maar de stalen deuren in de specifieke Brooklyn Black kleur vormen de basis van de sfeer. Denk aan mooie loft-schuifdeuren met de stalen wielen in het zicht. De afwerking Steel Corner Design van Exclusive Steel draagt de industriële sfeer het beste.

Veiligheid en comfort in de SLAAPKAMER

Met stalen puien kun je op stijlvolle wijze een (extra) slaapkamer creëren. We hebben dit al in meerdere appartementen gedaan. Stalen schuifdeuren met een ‘afgesloten’ vakverdeling, bv een 3- of 4-vaksglasverdeling, geven een gevoel van veiligheid en comfort. Het ontwerp richt zich erop om privacy en transparantie in balans te brengen.

Uitstraling op KANTOOR

De naam ‘Stoeltjesprofiel’ is afgeleid van het profiel met een doorsnede dat op een stoeltje lijkt. Architecten als Dudok en Rietveld zijn er beroemd mee geworden. Deze beeldbepalende stijl werd met veel succes toegepast in statige fabrieken, kantoren en villa’s. Het tijdloze karakter van deze ontwerpen stralen ‘kracht’ en ‘daadkracht’ uit op een stijlvolle manier. Dat is precies wat je op de werkvloer wil bereiken.

Hoe gaan we te werk?

Wil jij ook de industriële stijl toepassen? Wil je weten hoe het er uit ziet? En wat het gaat kosten? Maak een afspraak en kom dan naar ons staalatelier. Waarschijnlijk zal je zeggen: “Wat ruikt het hier lekker!”

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel

← Vorige Volgende →