Olivier Exclusive Steel

Interview: 1e week van Olivier

Olivier is een bijzondere combinatie tussen werklust en hersens. Zijn werkhanden zijn zo ruw als van een ambachtsman, maar in zijn ‘achterzak’ zit een HTS-diploma. Sinds afgelopen maandag versterkt hij ons team van ‘mannen van staal’. We vragen hem naar zijn eerste week.

Prachtig project

Olivier vertelt over het mooiste project van deze week, een eiken frame tuinpaviljoen met stalen kozijnen: “We hebben in Rotterdam een mooi tuinhuis gezet. Ik was er vanaf het begin bij: de fundatie, het frame en de stalen kozijnen. Enthousiast pakt hij een papier en begint te tekenen: “Hier staat het huis en hier hebben we het tuinpaviljoen geplaatst, dicht bij het water. Het is een mooie omgeving.”

Tuinhuis met stalen kozijnen

Uitdagingen en hun oplossing

“Niet alles ging vanzelf deze week”, vertelt Olivier. “Toen we bij een klant in Dongen het oude houten kozijn demonteerden, kwamen we erachter dat de vloeren die er aan beide zijden tegenaan liepen, in hoogte verschillen”. Hij vertelt gelijk de gekozen oplossing: “We plaatsen nu eerst de nieuwe stalen kozijnen op de betonnen vloer en daarna wordt de houten vloer ertegenaan gelegd. Dat is esthetisch het mooist en technisch het beste”.

Waarom Exclusive Steel?

Over de vraag waarom hij voor Exclusive Steel is gaan werken, hoeft Olivier niet lang na te denken: “Ik vind het product heel erg mooi. Het eikenhout is zó robuust en het staal is zó fijn. Het is prachtig!” Ook geniet hij van de samenwerking met de andere ‘mannen van staal’. Olivier: “Een klant vond het geweldig dat Leo zei: “Als je van werken rijk kunt worden, was ik al multimiljonair geweest”. Ze wilde er een tegeltje van maken en deze spreuk ophangen”.

Nauwkeurig werken schenkt voldoening

Olivier weet ook al te vertellen waar je op moet letten: “Het is belangrijk dat alles goed ingemeten wordt. En let op: soms is niet alles haaks!” Deze week hebben Olivier en Leo een mal gemaakt voor een specifiek project, zodat ze zeker weten dat het maatwerk precies past. “Verder is het belangrijk te kijken dat alles goed te monteren is, op sommige plekken is het plafond niet geschikt voor bevestiging. Daar zijn dan verschillende oplossingen voor.” Moe maar voldaan rijdt Olivier naar huis: “Het tuinpaviljoen is nog niet af, maar ik ga graag weer terug. Hopelijk genieten ze thuis ook van de verhalen, want ik blijf er over praten”.

Stuk voor stuk vakmannen

We produceren niets vooruit; alles wat we hier doen, is maatwerk. De ‘mannen van staal’ die hier werken, hebben een passie voor hun vak. We staan achter alles wat we maken. We willen dat het eindproduct voor jou altijd fraai is, dat het klopt en dat het de ruimte mooier maakt. Heb je vragen? Schiet één van onze vakmensen aan. Ze vertellen alles vanuit hun hart.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Via onze online agenda heb je met enkele klikken een afspraak gemaakt op een tijdstip dat je goed uitkomt. Snel, eenvoudig!

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →