Flors Klink

Interview Floris Klink, nieuwe eigenaar Exclusive Steel

Op donderdag 30 juni 2022 geeft Leo mij opdracht om een geschikte opvolger als eigenaar van Exclusive Steel voor hem te zoeken. Dit is het verhaal.

Mooie werkomgeving

“Wat een mooie werkomgeving! Zie je dat nog of ben je eraan gewend?”, vraagt een klant. Ik vertel dat ik al 21 jaar met veel plezier hiernaartoe rijd. Het besef dat dit een bijzondere werkplek is, is nooit verdwenen. Maar toen Leo richting de pensioenleeftijd ging, vroeg ik me wel af hoe we deze schitterende werkomgeving konden behouden.

Profiel: Fan van Exclusive Steel en bekwaam ondernemer

Samen hebben we een profiel opgesteld waaraan de opvolger moet voldoen. Hij of zij moet affiniteit hebben met staal en enthousiast zijn over de Exclusive Steel formule. De unieke combinatie van showroom en staalatelier moet intact blijven. Op onze lijst stonden enkele van onze klanten en daar zijn we mee in gesprek gegaan. Maar als door een wonder kwamen we via de buurman van Leo, aan het telefoonnummer van Floris Klink. Floris blijkt een klant van ons te zijn. We hebben enkele jaren geleden mooie stalen deuren voor hem gemaakt. Floris is al jaren fan van Exclusive Steel en bekwaam ondernemer. Hij staat met zijn drie zoons, Marijn, Olivier en Stijn aan het roer van de Flows Groep in Dordrecht. We vragen hem naar zijn beleving als klant en visie als nieuwe eigenaar.

Floris als klant

Floris blikt terug: “In februari 2020 hebben we in Dordrecht dubbele stalen deuren laten plaatsen. Ik was toen al enthousiast over de impact die de stalen deuren op de ruimte hebben. Het is beeldbepalend voor je woning”. Hij vertelt verder: “Waar ik tegenaan liep was dat er een enorm scala aan leveranciers zijn, maar een beperkt aanbod in hoogwaardige materialen. Er worden bijvoorbeeld veel aluminium deuren aangeboden, maar ik hou alleen van écht staal.” Dat is de reden dat hij voor Exclusive Steel koos: “Ik hecht aan vakmanschap en kwaliteit en dat vond ik hier”.

Visie als nieuwe eigenaar

Zijn liefde voor vakmanschap bracht hem tot de beslissing om Exclusive Steel over te nemen: “Ook Marijn, Olivier en Stijn staan 100% achter de beslissing. Wij vinden dat zo’n prachtig Nederlands product bestaansrecht heeft. Het ambacht en vakmanschap van Exclusive Steel sluit naadloos aan bij het DNA van Flows groep: kwalitatief hoogwaardig maatwerk maken”. Nu loopt hij met een ander gevoel door de showroom: “Ja, ik ben wel trots. Maar ook vooral op het team van Exclusive Steel. Ze zijn zo betrokken! Ze hebben enorm positief gereageerd op de ontwikkelingen”.

Service, garantie en erfgoed

Exclusive Steel wil vandaag het verschil maken maar ook morgen. Soms is er hiervoor een verandering nodig. We hebben hiermee de service, garantie en het stalen erfgoed van Exclusive Steel gewaarborgd voor de komende decennia. Leo leidt op dit moment Olivier op voor de dagelijkse leiding. Er is veel aandacht voor kennisoverdracht.

Dezelfde mannen van staal staan tot je beschikking

Het eindresultaat is niet alleen wat je ziet maar ook het verhaal erachter: hoe het gemaakt is, wie dat doet en met welke materialen. In een restaurant zorgt de open keuken ervoor dat je kunt zien welke chef-kok jouw gerecht maakt, hoe hij dat doet en welke ingrediënten hij gebruikt. Dat principe hebben we doorgevoerd: vanuit onze showroom kun je in het staalatelier kijken en zelfs rondlopen in onze ‘open keuken’. Als je de vakmensen die jouw deuren maken hebt ontmoet, krijg je meer vertrouwen in het eindresultaat. Je waardering groeit voor het vakmanschap dat waarde toevoegt.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Via onze online agenda heb je met enkele klikken een afspraak gemaakt op een tijdstip dat je goed uitkomt. Snel, eenvoudig!

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →