Kuchscherm of coronascherm, maar dan wel elegant.

Kuchschermen

Vrienden van mij hebben smetvrees. Ik moest altijd glimlachen als ze voor de zoveelste keer hun handen wasten nadat ze iemand een hand hadden gegeven. De afgelopen weken is alles veranderd. We zijn heel anders gaan denken over besmettingsgevaar. Indrukwekkend om te zien hoe snel het ‘kuchscherm’ is geïntroduceerd, ook wel ‘Coronascherm’ of ‘preventiescherm’ genoemd. Ik vind ‘kuchscherm’ het mooiste woord hiervoor, het voelt niet zwaar aan terwijl het belang niet gebagatelliseerd wordt. Het grote voordeel is de balans tussen veiligheid en transparantie. Achter het kuchscherm zit je beschermd tegen hoesten, niezen of spraakwater terwijl je toch volledig contact houdt met de omgeving.

Snelle introductie

Het kuchscherm is onder hoge druk geïntroduceerd. In no-time zijn in alle winkels schermen van plexiglas opgehangen aan een draadje. Er is nog geen tijd geweest om aandacht te schenken aan een mooie oplossing voor langere tijd. Je hebt schermen nodig die niet alleen hygiënisch en doorschijnend, maar ook stijlvol zijn en lang meegaan. We helpen je met staal, veiligheidsglas en een ervaren ontwerpafdeling.

Opbouw kuchscherm

In opbouw is het kuchscherm gelijk aan het zijpaneel van een stalen deur. Door het staal te verzinken en daarna te poedercoaten is het makkelijk schoon te houden. Het veiligheidsglas is gelaagd: glas-folie-glas. Dit zorgt ervoor dat bij breuk het glas bij elkaar blijft. Dit is net zoals de voorruit van je auto, die spat niet uit elkaar als er een steen tegen vliegt. Een scherm op wielen is flexibel in te zetten. Een stevige maar stijlvolle stalen voet is een goed keuze als het scherm niet steeds verplaats hoeft te worden.

Stijlvol uiterlijk

De toepassing is in elke situatie anders. Het design wordt hierop aangepast. Moet het scherm de hoogte benadrukken of juist de breedte? Heeft de toepassing een transparante of een juist een afgesloten uitvoering nodig? Een zorgvuldig gekozen vakverdeling zal de juist sfeer dragen. Waar komt het scherm te staan? Scheiden we werkplekken of eettafels? Komt het scherm op of vóór de balie? Welke kleuren glas gebruiken we? De ontwerpafdeling zal voor elke situatie het mooiste design maken.

Waar moet je beginnen?

De terrassen gaan binnenkort weer open. We hebben veel om naar uit te kijken. Wil je ook een kuchscherm voor je klanten, je werknemers of jezelf? Mail ons je plannen en overwegingen, of beter: kom naar de showroom om inspiratie op te doen. Hoe ziet het eruit? We kunnen dit in een sfeertekening duidelijk maken. Wat gaat het kosten? Stuur ons de afmetingen en het montage-adres, dan rekenen we het uit. We leveren binnen 8 weken.

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →