Dave, de man van staal

Mannen van staal: Dave

In het staalatelier werkt een hecht ambachtelijk team voor jou. Stuk voor stuk vakmensen, mannen van staal. Jouw op maat gemaakte stalen deuren bestaan voor 70% uit arbeid. Het eindresultaat is dus sterk afhankelijk van hun toewijding en vakmanschap. Dit geldt zowel voor de stalen binnendeuren als de buitendeuren. We spreken met Dave.

Van niets, iets maken

Hij weet wat hij moet doen. De materialen zijn in overleg geselecteerd. Zagen, lassen, slijpen en schuren, op zijn werktafel ontstaat een prachtige stalen deur. Dave houdt van zijn werk: ‘Het mooiste is dat je van niets, iets maakt. Ik werk graag met mijn handen en ik ben graag hier rondom mijn werktafel.’

Nauwkeurig werken

Nauwkeurig werken aan Stalen deuren

Dave: ‘Het is belangrijk dat je nauwkeurig werkt en let op de afwerking’. In zijn gedachten houdt hij het beeld vast van het eindresultaat. De maatvoering en alle bijzonderheden krijgt hij aangeleverd van Leo die bij het inmeten van de deuren de laatste details met jou besproken heeft. De impressie van het uitgekozen ontwerp zit ook in zijn map. Zonder aarzelen begint hij. Hij weet wat er nu van hem verwacht wordt.

Wat is zo speciaal aan stalen deuren van Exclusive Steel?

Dave: ‘Er gaat heel veel werk in’. Als iemand dat weet, dan is hij het. Hoe slanker de stalen deuren, hoeveel meer handelingen er nodig zijn om elk onderdeel stevig vast te zetten. Hiermee voorkom je dat de deur of onderdelen kromtrekken bij het lassen.

Testfimpjes op social media

Dave komt regelmatig op onze social media-kanalen met testfilmpjes van stalen deuren. Met klemmen maakt hij de testopstelling vast aan zijn werktafel. Schuif(vouw)deuren of harmonicadeuren kunnen op deze manier getest worden op een soepele werking. We maken snel een filmpje van enkele seconden. Die paar beelden zijn een enorme bron van inspiratie. In het best bekeken filmpje van 2020 (2.248 keer bekeken) test Dave een stalen schuifvouwwand. Toen hij dit bericht deelde op Facebook, kreeg hij veel reacties. ‘Dat doet de deur dicht’, grapte een vriend.

Werkvreugde beïnvloedt eindresultaat

Dave is in het staalatelier als een vis in het water: ‘Ja, ik geniet ervan als een project zover af is dat ik het kan testen. De stalen deuren moeten dan nog wel gespoten worden, maar ik zie al voor me hoe het straks wordt als ze geplaatst zijn’. Dave denkt heel praktisch: ‘De voordelen? Naast dat het heel mooi is, zijn stalen deuren tussen ruimtes ook energiebesparend!’

Waarom je langs wilt komen

Onze showroom en ambachtelijk atelier zijn één. De producten spreken voor zichzelf in een omgeving die inspireert. Heb je vragen? Schiet één van onze vakmensen aan. Ze vertellen alles vanuit hun hart.

Naftali Leidelmejier,
Exclusive Steel

Ps: We hebben het altijd over stalen deuren, maar een groot deel is natuurlijk glas. Volgende week interviewen we Chris Alblas over zonwerend glas.

← Vorige Volgende →