De Mondriaan vakverdeling

Mondriaan vakverdeling

Pinterest kan een geweldige bron van (woon)inspiratie zijn. De kracht maar tegelijkertijd ook een potentiële valkuil zijn de kopjes ‘Voor jou’ en ‘Meer zoals dit’. Krachtig omdat het beeldmateriaal binnen jouw smaak valt, maar het gevaar is dat je oneindig met hetzelfde gevoed wordt. Ik merk dat sommige bezoekers van de showroom zich een stalen deur alleen in een 3 of 4-vaks glasverdeling kunnen voorstellen. Pin eens een foto met een Mondriaan vakverdeling. De vakken in verschillende kleuren en afmetingen zijn volledig in balans met elkaar en hebben een modern speels karakter.

Je moet het durven!

In de afgelopen maand zie ik twee aanvragen voorbijkomen waarin iemand aangeeft een Mondriaan vakverdeling in het glas te willen. ‘Eindelijk iemand die het durft!’, denk ik dan. Deze mensen willen iets anders. Zijn ze kunstzinnig? Vooruitstrevend? Houden ze van modern speels? Misschien herken ik straks deze eigenschappen als ik ze leer kennen in de showroom.

Welke kleuren?

Mondriaan gebruikte voor zijn bekende geometrisch-abstracte werken de kleuren rood, geel en blauw. Voor een stalen binnendeur zijn die kleuren te hard. We willen geen schilderij kopiëren maar het effect van de vakverdeling vertalen. Je kunt de kleurenwaaier van je interieur erbij pakken en kijken welke kleuren glas er mooi bij passen. Niet alle vakken hoeven gekleurd te zijn. Misschien vind jij het mooier als we één of twee kleuren kiezen en voor de rest blank glas nemen.

Verschillende soorten glas

Verschillende soorten glas in de Mondriaan vakverdeling

Het moderne en speelse effect in de geometrische vakverdeling kan ook op een andere manier bereikt worden: door verschillende soorten glas. Door decoratief of figuurglas af te wisselen met blank glas krijg je een zacht Mondriaan effect zonder kleuren. Je zou een combinatie kunnen maken van Canale, Cathedraal, Satijn, Draadglas en blank glas. Nog één vak met gekleurd glas erbij en je hebt iets bijzonders.

Minder transparantie gewenst

In eerdere blogs hebben we het effect van vakverdeling in de stalen deuren uitgelegd. In basis moet je jezelf ten eerste afvragen of je de hoogte of de breedte wil benadrukken en ten tweede of je transparant wil zijn of niet. De Mondriaan vakverdeling is een minder transparante keuze. Persoonlijk zou ik dat zeer geschikt vinden voor tussen de hal en de woonkamer. Of denk aan een Home-Office, daar wil je meer afgesloten en ongestoord werken. Als je een slaapkamer creëert met een stalen pui is ook minder transparantie gewenst.

Een smaakvolle verandering

We maken voor jou de stalen deuren op maat. Laat ons iets unieks voor je maken. Er zijn oneindig veel mogelijkheden. We selecteren met zorg alle materialen voor je en maken je woning daarmee mooier. Samen ontwerpen we jouw stalen deuren wat garant staat voor een verfijnd en luxueus eindresultaat.

Alles wat je nodig hebt

Laten we afspreken. In de showroom hebben we alles wat je nodig hebt. Je mag dan ook in het staalatelier kijken hoe de deuren worden gemaakt en wie dat voor je doet.

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →