Afbeelding: Nieuw in ons team: Ronald Kuijpers

Nieuw in ons team: Ronald Kuijpers

Ronald heeft ‘gouden handen’ en een ‘hart van staal’. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van smeed- en staalwerk, belooft hij een waardevolle aanwinst te zijn voor ons team van vakmannen. We vragen Ronald naar zijn achtergrond, passie en ambities.

Achtergrond als Smid

Ronald vertelt over zijn opleiding tot smid: “Ik was 17 jaar oud toen ik bij de smid Rien Willemsen in Drunen begon. Daar heb ik 12,5 jaar gewerkt en alles over smeden geleerd”. Met warme gevoelens denkt hij terug aan de mooie projecten van toen: “We hebben bijvoorbeeld voor een villa een hele mooie trap gemaakt van staal en messing. De sierlijke details werden gesmeed. Het was een mooie combinatie van staalconstructiewerk en smeedwerk.” Hoewel Ronald niet vaak meer achter het smidsvuur staat hebben die vakbekwaamheden hem wel gevormd. Hij benadert staalwerk vanuit het oogpunt van het ambacht met als resultaat uniek maatwerk voor jou persoonlijk. Zijn liefde voor het vak en zijn passie voor staalwerk maken zijn creaties echt speciaal. Elk stuk dat hij maakt is doordrenkt van ambachtelijkheid en met zorg en precisie vervaardigd.

ronald kuijpers

Werken aan beleving

Enthousiast vertelt Ronald over enkele van zijn mooiste projecten: “Voor een evenementenbedrijf moesten we een keer het decor ‘De Piratenplaneet’ bouwen. Dit was ter promotie van een Disneyfilm. Er is toen een replica piratenschip gebouwd van 48 meter lang in een hangar. Ik heb toen de grote delen van de constructie gemaakt zoals de stuurhut en de masten. Vaktechnisch was het misschien niet bijzonder maar qua beleving was het fantastisch”.

Waarom Exclusive Steel?

Ronald: “Hoewel ik veel constructiewerk heb gedaan, bleef mijn hart verbonden bij het smeedwerk. Via een kunst- en siersmederij heb ik jarenlang voor bekende architecten en high-end interieurspecialisten mooie lampen, tafels, trappen maar ook stalen en messing deuren gemaakt.” Ronald nam zelf het initiatief om bij het team van Exclusive Steel te komen: “Ik had al jarenlang Exclusive Steel in het oog. De persoonlijke benadering en de creativiteit van het maatwerk sprak me erg aan. Daarom heb ik een open sollicitatie gestuurd.” Het was een feest om de cv-foto’s van Ronald te bekijken. We zijn ervan overtuigd dat Ronald zichzelf bij onze ‘mannen van staal’ opnieuw zal uitvinden.

Update verbouwing 1e showroom

Ben je benieuwd naar de vorderingen van de verbouwing? De nieuwe vloer ligt er strak in en is inmiddels mooi egaal van kleur opgedroogd. De komende weken moet het beton nog uitharden voordat we er met een hoogwerker op mogen rijden. We moeten dus nog even geduld tonen voordat we alle nieuwe stalen deuren een mooi plekje kunnen geven. Ondertussen dromen we van de feestelijke opening.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij. Onze showroom met stalen deuren is in Made (Drimmelen), vlakbij Breda. Via onze online-agenda kun je eenvoudig een afspraak maken op een moment dat je goed past. Op dit moment is de eerste showroom leeg, maar het staalatelier, de tweede showroom en de tuinkamer bevatten voldoende inspiratie en ideeën om jouw project vorm te geven.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel B.V.

← Vorige Volgende →