Afbeelding: Nog slanker met nieuw staalprofiel

Nog slanker met nieuw staalprofiel

Onze opdracht? Jouw stalen deuren zo slank mogelijk maken. Met ons nieuwe 10 mm staalprofiel hebben we een belangrijke troef in handen om de belijning van de deuren nog slanker te maken.

Eerder al bij taatsdeuren

Taatsdeuren draaien om een verticale as en hebben geen kozijn. Dit betekent dat de deur naar beide zijden opent, zowel naar binnen als naar buiten. Naast het bijzonder design heeft een taatsdeur een groot voordeel: hij opent altijd in jouw looprichting. Taatsscharnieren worden in de onderbalk gemonteerd. Een taatsdeur ‘rust’ dan als het ware op de grond. Omdat er geen scharnieren aan de zijkant van de deur en het kozijn gelast hoeven te worden, kan de belijning van een taatsdeur al geruime tijd superslank – 10 mm aangezicht - uitgevoerd worden.

Wanneer slank stalen kozijn gewenst?

In sommige situaties is een taatsdeur echter te flexibel en kun je beter voor een stalen deur met een slank kozijn gaan. Bijvoorbeeld als er geen ruimte is om de deur naar beide kanten te openen. Of in de slaapkamer, waar een deur met kozijn meer privacy en geluidswering biedt. Dan is een stalen deur met kozijn een betere keuze. Tot voor kort werden de stalen deuren met een staalprofiel van 20 mm (aangezicht) gemaakt. Ook slank natuurlijk, maar wat nu als je de slanke 10 mm-belijning van de taatsdeuren wil combineren met paumelle-scharnieren? Dat is nu mogelijk!

Nieuw 10 mm profiel geschikt voor Laspaumelle

Het nieuwe staalprofiel is 10 mm in aangezicht en 50 mm diep. Dat geeft voldoende ruimte om de laspaumelle-scharnieren te bevestigen op de deur en het kozijn. Hierdoor is stalen deur zowel superslank als ‘zo sterk als staal’.

Zachte aanslag door rubberprofiel

Bijkomend voordeel is dat dit profiel ruimte heeft om een rubberprofiel te bevestigen. Hierdoor sluiten de deur comfortabel en geruisloos. ‘Staal op staal’ kan een deur met kozijn een harde klap geven als hij per ongeluk door de wind dichtslaat. Dat gevaar op geluidsoverlast loop je nu niet meer.

Magneetsluiting

Een authentieke deurklink en ruimte die zijn slotkast nodig heeft, zorgen voor een verloop in het glasvlak. Wil je een strakker design? Kies dan voor een magneetsluiting. Een kleine supermagneet met een afmeting van 30x10x1 mm, zorgt dat de deur met een zachte tik stevig sluit. Nu de deurklink wegvalt, maken we een deurgreep. De staafgreep pakt heel natuurlijk en is een mooi item in het totale design. Een blinde greep is minimalistisch en verstoort het lijnenspel van de deur niet.

Tijdloos & innovatief

In de jaren ’20 van de vorige eeuw werden architecten als Dudok, Duiker en Rietveld beroemd met het stalen stoeltjesprofiel. Dat dit beeldbepalende staalprofiel tijdloos is, wil nog niet zeggen dat we kunnen stoppen met ontwikkelen. Innovatie heeft veel opgeleverd, zowel bij stalen binnen- als buitendeuren. Exclusive Steel wil vandaag het verschil maken, maar ook morgen.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Via onze online agenda heb je met een paar klikken een afspraak gemaakt op een tijdstip dat je goed uitkomt. Snel en eenvoudig!

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →