Afbeelding: Schuifdeuren 5 voordelen 1 nadeel

Schuifdeuren 5 voordelen 1 nadeel

In een eerdere blog hebben we dit al gedaan voor taatsdeuren. Nu zetten we de voordelen van stalen schuifdeuren voor je op een rij en ook een punt ter overweging. Hier is onze lijst:

Voordeel 1: Ruimte optimaal benut

Stalen Schuifdeuren van Exclusive Steel

Op sommige plattegronden zie je het meteen: er is geen ruimte om een openslaande deur te plaatsen. Het kan zijn dat de afstand naar het kookeiland dit niet toelaat of dat de deur de looproute en/of andere deuren blokkeert. De oplossing? Een stalen schuifdeur! Een schuifdeur zwaait niet uit maar schuift in de wand of nog mooier: ervoor langs. Alle ruimte wordt zo optimaal benut.

Voordeel 2: Soft close sluiten

Gooi de schuifdeur gerust dicht! Hij remt zelf af en sluit zachtjes. Dit soft-close systeem is zowel mogelijk bij een gesloten rail als bij een ‘barn’-rail met wielen in het zicht. Bij het laatstgenoemde systeem zorgen externe remmen voor een geruisloze sluiting.

Voordeel 3: Privacy als het nodig is

Tieners hebben heel wat met elkaar te bespreken. Geef ze de ruimte! Sluit de slank stalen schuifdeuren en je hebt een oase van rust. Gamen, tv-kijken en rustig praten, alles wordt ineens mogelijk. Hetzelfde geldt voor je home-office. Schuif de slank stalen deuren dicht en je kunt er rustig werken en/of telefoneren. Openheid als het kan, privacy als het nodig is.

Voordeel 4: Verschillende stijlen rails mogelijk

Bij de schuifdeuren heb je meerdere opties: de eerste is een dichte schuifrail met soft-close. Als je deze deur dichtgooit, remt hij zelf af en sluit zachtjes. De schuifrail heeft een strak design en is daarmee minimalistischer dan het schuifsysteem met de wielen in het zicht. Dit is de andere optie. We noemen dit de ‘Barn’-uitvoering. Als je kiest voor een bovenlicht, blijven de wielen aan beide kanten mooi zichtbaar. De industriële sfeer wordt door de wielen optimaal overgedragen.

Voordeel 5: Nieuw woongenot

Plaats schuifdeuren ter vervanging van oude ensuite-deuren of geef je woning er een nieuwe look mee. De (zwart stalen schuifdeuren zijn slank en elegant. Door de combinatie van glas en staal heb je veel lichtinval. Scheidt ruimtes met behoud van licht! Ga voor een extra grote schuifdeur voor maximaal effect, kies voor een enkele deur of juist een dubbele schuifdeur. Er is heel veel mogelijk om nieuw woongenot volgens jouw wens te maken.

Nadeel: Openen duurt een moment langer

Vergeleken met een taatsdeur opent een schuifdeur een fractie van een seconde langzamer. Je staat namelijk even stil bij het openen en sluiten van een schuifdeur terwijl je bij een taatsdeur gewoon door kunt lopen. In de praktijk zal een schuifdeur vaak openstaan. Wanneer het nodig is heb je de rust om deze te sluiten.

Waar moet ik beginnen?

Wil je stalen schuifdeuren? Laten we afspreken. Je kunt eenvoudig online een afspraak maken.

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →