Afbeelding: Slimme oplossing: Smart Folie

Slimme oplossing: Smart Folie

De aantrekkingskracht van stalen deuren met veel glas zit in de transparantie van deze eyecatchers. Optimale daglichttoetreding geeft energie aan zowel jou als je woning. Toch is privacy ook belangrijk, denk aan een home-office, slaap- of badkamer. Hoe zou je slim kunnen schakelen tussen transparantie en privacy?

Openheid als het kan, privacy als het nodig is

Ooit gehoord van een folie die je aan en uit kunt zetten? Het heet ‘Smart Folie’ en is letterlijk de schakel tussen transparantie en privacy. Het product is ontstaan door de zoektocht van Zekria Samad naar innovatieve oplossingen in de reclamewereld. We laten hem vertellen.

Hoe werkt Smart Folie?

Smart Folie bestaat uit verschillende lagen met vloeibare kristaldelen ertussen. Nu komt het: schakel je de folie aan, dan staan de kristaldeeltjes netjes geordend in een transparante positie. De Smart Folie is nu doorzichtig.

kantoorruimte met smartfolie

Schakel je de stroom uit, dan nemen de deeltjes weer een ongeordende positie in waardoor de folie ondoorzichtig wordt. Breng de Smart Folie aan op de stalen deuren en voilà: bepaal zelf maar wanneer privacy gewenst is.

smartfolie op kantoor

Ook mogelijk bij taatsdeuren

Velen kiezen voor taatsdeuren. Daar zijn heel wat redenen voor. Taatsdeuren hebben geen kozijn en ‘zweven’ als het ware door de opening. Misschien maak je je zorgen over de technische haalbaarheid van Smart Folie op een taatsdeur: Hoe krijg je de stroomaansluiting op het glas? Waar blijft de kabel? Daar is een ingenieuze oplossing voor. Lees dit in ons blogitem ‘Taatsdeuren met Smart Folie, kan dat?

Laat je informeren

Zekria vindt het belangrijk dat je overweegt om Smart Folie toe te passen: ‘Vaak wordt er veel glas in kantoren toegepast en achteraf denkt men pas aan privacy. Daarom vind ik het belangrijk dat men weet van het bestaan van Smart Folie’. De voordelen? ‘Smart Folie kent 2 standen: transparant en privacy mode. Je kan ieder moment Smart Folie uitzetten zodat je privacy creëert en vice versa.’ Smart Folie is ook een mooi projectiescherm voor een beamer. Een stalen pui met glas wordt dan een beamer wall. Smart Folie ‘aan’ en beamer ‘aan’ geeft een sensationeel effect. Ook geschikt in verwarmend glas voor een stalen douchewand!

Let op!

Laat Smart Folie altijd professioneel aanbrengen. De ruimte moet schoon zijn. Je wilt geen stof onder de folie tijdens het plakken op de ramen.

Voorzien van alle comfort

Zekria geniet ervan als een mooi project is opgeleverd: ‘Het moment wanneer de klanten de afstandsbediening vasthebben en de folie op transparant zetten, dan zie je de verbazing in hun ogen. Precies dat … is een waanzinnig gevoel.’ Smart Folie voegt woongenot toe: ‘Met één druk op de knop creëer je privacy en andersom maak je het glas weer helder als het niet meer nodig is. Zo behoud je de openheid bij jou thuis of op kantoor.’

Oneindig veel mogelijkheden …

Daarom wil je naar de showroom komen. Laten we afspreken! Dan kijken we samen naar jouw project.

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

Ps: Volg ons via de verschillende social mediakanalen en dan kom je ze vast en zeker tegen: de karakteristieke pentekenen van onze ontwerpafdeling. Volgende week vertel ik je hier meer over.

← Vorige Volgende →