Afbeelding: Specifiek probleem: verloren ruimte tussen keuken en woonkamer

Specifiek probleem: verloren ruimte tussen keuken en woonkamer

Iedereen is uniek, elke woonsituatie is anders en er zijn oneindig veel mogelijkheden. Lang leve maatwerk! Toch zien we bepaalde vraagstukken regelmatig terugkomen. Eén zo’n specifiek probleem is een moeilijk in te richten ruimte tussen de keuken en de woonkamer bij een bepaalde indeling van het huis.

Probleem: Verloren ruimte

Op de plattegrond wordt het interieurvraagstuk duidelijk. Als je vanuit de hal de woning instapt, sta je in een soort ‘tussenruimte’. Links ga je naar de keuken en rechts naar de woonkamer of andersom. Waar je binnenkomt is een groot aantal m2 ‘transportruimte’. Deze verloren ruimte is moeilijk in te delen. Herken je dit?

Ruimtes verbinden of scheiden

Verloren ruimte goed benutten met een stalen deur

Vaak tekent men in deze ‘corridor’ de eettafel in om de keuken en de woonkamer met elkaar te verbinden. Een andere optie is de ruimtes juist van elkaar te scheiden. “Now we’re talking”, want de mooiste manier om dat te doen is met een wand van staal en glas.

Oplossing

Een roomdivider of stalen pui scheidt de keuken van de woonkamer. Met het plaatsen van de wand schrijven we de ‘verloren ruimte’ toe aan de woonkamer of eetkamer. Wat eerst een soort ‘transportruimte’ was, krijgt nu de bestemming ‘keuken’ of ‘living’ en is niet meer moeilijk in te delen.

Achter elk ontwerp zit een verhaal

Dit voorbeeld laat zien dat er specifieke factoren in jouw woning kunnen zijn, die het ontwerp van jouw stalen deuren beïnvloeden. Ben je benieuwd naar andere voorbeelden? Kijk eens naar de video ‘Ontwerpoverwegingen’. Leo legt hierin uit welke overwegingen er kunnen spelen en hoe die zijn meegenomen in de verschillende ontwerpen. Hoe meer hij vertelt, hoe meer je tot het besef komt dat een mooi resultaat nooit toeval kan zijn.

Je staat er niet alleen voor

Wat een fijn gevoel dat een professioneel oog met je meekijkt! Je hoeft niet onzeker te zijn over het eindresultaat. We hebben in de showroom genoeg voorbeeldopstellingen staan om te laten zien wat het effect is van jouw keuzes. En na het inmeten maken we op de ontwerpafdeling wat artist-impressions - mooie handgemaakte pentekeningen - zodat je goed kunt zien hoe het uiteindelijk gaat worden.

Mail ons jouw plannen

Hoe ziet jouw project eruit? We zijn benieuwd en maken graag tijd voor je. Waarschijnlijk heb je al wat in gedachten. Laten we er samen naar kijken. Goede ideeën kunnen altijd beter.

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →