Afbeelding: Stalen deuren in houten kozijnen, kan dat?

Stalen deuren in houten kozijnen, kan dat?

Op mijn bureau ligt een briefje van Joyce. Een potentiële klant vraagt of stalen buitenramen in bestaande houten kozijnen geplaatst kunnen worden. Op dit moment heeft de klant daar niet-geïsoleerde stalen profielen in zitten uit de jaren ’70. Ik moet even terugbellen.

Stalen buitenkozijnen in bestaande houten kozijnen

Onbewust heeft ze zelf al het antwoord gegeven. Op dit moment zitten er ook stalen profielen in een houten kozijn. Vroeger werd dat inderdaad veel gedaan. Bij een monumentaal pand is het ook erg mooi: klassieke (dikke) houten kozijnen met daarin slank stalen kozijnen, vaak in dezelfde kleur. Vroeger hadden ze alleen de niet-geïsoleerde staalprofielen tot hun beschikking. Met de huidige techniek en vakkennis is het mogelijk om geïsoleerde buitenkozijnen te maken. De koudebrug-onderbreking en het isolatieglas zorgen ervoor dat de warmte binnen blijft zonder enig verlies van elegantie. Zo hoef je niet te kiezen tussen comfort en design. En ja, deze stalen ramen van geïsoleerde staalprofielen kunnen ook in bestaande houten kozijnen worden gemonteerd.

Hoe ziet een blockquote eruit?

Hoe ziet dat eruit?

Hoe ziet dat eruit?

Het stalen raam komt altijd in een stalen kozijn. Het ene deel van het scharnier wordt namelijk aan het raam gelast en het andere deel aan het stalen kozijn. Alle techniek is ‘verpakt’ in staal. Daarna wordt dit stalen kozijn gemonteerd in het houten kozijn. Deze uitvoering is een historisch precedent en het ziet er heel exclusief uit.

Minimalistisch design

Wij zijn altijd voor je op zoek naar de slankst mogelijke oplossing. Afhankelijk van wat we gaan maken, de afmetingen en de techniek die we moeten verwerken, kiezen we voor de rankste staalprofielen. Hou je van dit minimalistisch design, dan is het geen goed idee om de slank stalen ramen in een houten kozijn te plaatsen. Zonder de houten kozijnen is de belijning slanker. Dan moeten we ze verwijderen.

Hoe zit dat met stalen binnendeuren?

Technisch gezien zou het bij een houten kozijn voor een stompe deur kunnen. Je doet dat dan op dezelfde manier als bij buitendeuren. Maar de vraag is wel of je het mooi vindt. Stalen binnendeuren maken we graag zo hoog mogelijk. Als we het houten kozijn verwijderen, kunnen we de opening groter en hoger maken. Op deze manier kunnen we de eyecatcher van jouw woning meer grandeur geven. Dat geldt ook voor een taatsdeur. Deze rust op het scharnierpunt op de grond en komt het mooiste uit in een glad gestucte opening.

We helpen je om valkuilen te vermijden

Stalen deuren en ramen in houten kozijnen, ja dat kan. Maar er zijn verschillende technische en esthetische overwegingen die we samen moeten bekijken. Twijfel je? Mail ons je vraag. Een korte omschrijving is voldoende. Stuur wat foto’s van de situatie mee, dat helpt ons in de beeldvorming.

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

Ps. In mijn volgende blog lossen we een mysterieuze glasbreuk in een stalen deur op.

← Vorige Volgende →