Afbeelding: Stalen Deuren Trends 2022

Stalen Deuren Trends 2022

Het nieuwe woonseizoen 2022 is begonnen. Vind je het leuk om vooruit te kijken? Hier de trends voor het komende jaar.

Qua kleur: Witte stalen deuren

Witte stalen deuren zullen steeds meer aan terrein winnen. Als je onze blog volgt, weet je hoe we denken over Brooklyn Black. Stalen deuren waren honderd jaar geleden al zwart en als we een eeuw verder zijn zal dat antracietzwart nog steeds karakteristiek zijn. Maar dat is precies de reden waarom sommigen juist witte stalen deuren willen. Wit is helder en licht. De kleur staat voor perfectie. Een goede keus voor stalen binnendeuren. De slank stalen belijning en de grote glasvlakken zijn bedoeld om zo veel mogelijk daglicht naar binnen te laten vallen. Kies je voor wit in plaats van zwart, ga je voor nóg meer licht in huis. En door het anders te doen geef je de ruimte jouw eigen identiteit. Ervaring laat zien dat witte stalen deuren het mooist uitkomen als de hele ruimte inclusief de vloer, helder, fris en licht oogt.

Qua Materiaal: Verouderd messing

Verouderd messing

In het luxe segment zijn er gradaties in exclusiviteit. Een deur van verouderd messing is de absolute top, de parel van onze productrange. Een staalprofiel wordt na het verwerken (zagen, lassen, slijpen en schuren) gespoten met verf. Daarmee is de afwerking egaal. Een deur van messing wordt niet gespoten. De verwerking mag dus geen ‘littekens’ achterlaten op het oppervlak. Dit kost veel tijd en aandacht. Maar het resultaat is oogverblindend. Na het verouderen kun je genieten van messing deuren met een prachtig gevlamd patina.

Qua Design: Ronde vormen

Tot op vandaag denken we qua design en vakverdeling nog veel in rechte vakken. Regelmatig leggen we uit welk effect je bereikt met de verschillende vakverdelingen. Wil je de hoogte benadrukken of de breedte? Ben je op zoek naar transparantie of wil je optisch afsluiten? De trend beweegt nu naar ronde en organische vormen. Cirkels of delen ervan worden verwerkt in de stalen deuren. Als je deze stap te groot vindt, ronden we enkele hoeken af. Denk bijvoorbeeld aan een afgeronde handgreep die de vakverdeling gelijk wat ‘zachter’ maakt.

Qua Toepassing: Thuiswerken & Veiligheid

We hebben van de pandemie geleerd dat thuiswerken effectief en praktisch is. Nu we weer vaker in de file staan, zal deels thuiswerken een grotere aantrekkingskracht krijgen. Met een pui van staal en glas creëer je een prettige werkplek voor jezelf. Je kunt productief werken in afgebakende periodes. Lekker flexibel. Persoonlijke veiligheid zal voor velen ook steeds belangrijker worden. Verschillende brand- en inbraak werende technieken en materialen zijn te combineren om een high-security omgeving voor jou te creëren.

Wanneer heb je het nodig?

Laten we afspreken. Je kunt eenvoudig online een afspraak inplannen op een tijdstip dat je goed uitkomt.

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →