Afbeelding: Stalen loftdeuren

Stalen loftdeuren

Bouw een oude fabriekshal of pakhuis om tot een woning en je hebt een ‘Loft’. Enorme woon- en leefruimtes met hoge ramen, steunbalken in het zicht en oude planken of beton op de vloer. De stalen loftdeur draagt deze authentieke industriële sfeer over op jouw woning.

Historisch en industrieel

Hou je van een industriële inrichting? Van oude meubelstukken die zo uit een fabriek zouden kunnen komen? Of design in een puur functionele vorm, zoals lampen met bedrading in het zicht? Stalen loftdeuren passen hier naadloos bij. Ze zijn gebaseerd op het stoeltjesprofiel uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Onder invloed van bekende architecten werd het stalen stoeltjesprofiel beeldbepalend in statige fabrieken. Die metershoge stalen gevels verdienen nu monumentale bescherming.

Stalen wielen in het zicht

De loftdeuren schuiven over stalen rails met de wielen in het zicht. Juist die stalen wielen doen denken aan oude fabrieken en pakhuizen. Hecht je waarde aan comfort in de bediening? Dan plaatsen we een soft-close rem op de rail zodat je deur altijd zachtjes sluit. De wanden naast de loftdeuren blijven vrij, hier schuiven de loftdeuren overheen. Nu blijven deze mooie stalen deuren altijd in het zicht.

Stalen rails met de wielen in het zicht

Slank ontwerp

Het slanke staal en de grote vlakken met glas zorgen voor veel licht en een gevoel van ruimte. Ruimtelijke beleving is kenmerkend voor een loft en dus ook voor iedereen die deze specifieke sfeer wil creëren in huis.

Verdelen van ruimtes

In origine is een loft één grote ruimte die je zelf indeelt. De loftdeuren scheiden dan de verschillende woon-, eet- en slaapvertrekken. Vertaald naar jouw woning kunnen de loftdeuren zowel in de woonkamer, keuken en slaapkamer geplaatst worden. Maar denk ook eens aan de badkamer of een grote (inloop)kast.

Kantoor of thuiswerkplek

Wat een droom: een industrieel kantoor om te werken of klanten te ontvangen! De stoere sfeer van vroeger gecombineerd met het comfort van nu. Stalen kasten op een gietvloer en fabriekslampen boven een stalen (werk)tafel. Een heerlijke (thuis)werkplek die afgesloten wordt door slank stalen loftdeuren.

stalen kasten

Warme sfeer in je woning

De juiste combinatie van kleuren geven jouw woning een warme sfeer. Zoek naar de juiste afstemming van de verschillende materialen: hout, metaal, leer, enz. Hou het basic en laat de stalen elementen goed uitkomen. Vind deze balans en je wordt beloond met een industriële woning die op een stoere en karaktervolle manier warmte uitstraalt.

Creëer meer woongenot

Wij maken je huis mooier met stalen loftdeuren. Je gaat meer van je woning houden en je meer op je gemak voelen. Ben je ook enthousiast over stalen loftdeuren? Ik maak graag tijd voor je, laten we afspreken!

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel

Showroom van Exclusive Steel

← Vorige Volgende →