stalen plantenkas in tuin

Stalen Plantenkas in Olijfgroen

In een wereld waarin de drukte van het dagelijks leven de overhand neemt, biedt het kweken van je eigen groenten een verfrissende ontsnapping. Elk zaadje dat je zorgvuldig in de grond plant, draagt de belofte van groei met zich mee. Het zien van die eerste groene scheuten die door de aarde breken, is een bijzonder moment.

Van Plantenkas tot Orangerie

Je kunt jouw plantenkas of orangerie gebruiken voor het kweken en beschermen van planten. Het biedt een gecontroleerde omgeving voor planten om te groeien, beschermd tegen extreme temperaturen, wind, regen, ongedierte en ziekten. Plantenkassen worden vaak gebruikt voor het starten van zaailingen, het kweken van groenten, fruit en kruiden, het overwinteren van vorstgevoelige planten, het kweken van exotische planten of het verlengen van het groeiseizoen.

Groen is gezond

Het kweken van je eigen groenten is niet alleen een manier om gezonde, biologische voeding binnen handbereik te hebben. Door te experimenteren met verschillende plantensoorten, te leren over seizoen-gebondenheid en het beheersen van de kunst van het tuinieren, ontwikkelen we een diepere waardering voor de natuur om ons heen. In deze hectische moderne wereld biedt het hebben van een eigen plantenkas een rustgevend toevluchtsoord, een plaats waar je kan ontsnappen aan de stress van alledag en kan genieten van eenvoudige dingen van het leven.

stalen plantenkas

Bijzondere kleur: Olijfgroen

De bijzondere olijfgroene kleur is een prachtig alternatief voor het tijdloze zwart. In oude gebouwen zie je het staalwerk regelmatig in deze groentint. Neem bijvoorbeeld het Botanic's restaurant 1238 in Antwerpen. De moderne stalen serre beslaat een hele gevel van de binnenplaats van de kloostertuin en verrijkt het historische gebouw. De kleur heeft dus een historische referentie.

Alternatief gebruik: Orangerie als Atelier

Een orangerie kan een ideale ruimte zijn voor een atelier voor schilderen of beeldhouwen. De grote ramen zorgen voor veel natuurlijk licht, wat essentieel is voor het werken aan kunstwerken en het beoordelen van kleuren. Daarnaast creëert de omgeving van planten en bloemen een rustgevende en inspirerende sfeer voor creatieve processen. Bovendien biedt een orangerie bescherming tegen slecht weer, waardoor je als kunstenaar het hele jaar door kunt werken in een comfortabele omgeving. Kortom, de perfecte setting om jouw creativiteit de vrije loop te laten.

constructie stalen plantenkas

Ambachtelijk vakmanschap

De fabricage van staalwerk is een prachtig ambachtelijk proces. Het eindresultaat is niet alleen wat je ziet maar ook het verhaal erachter: hoe het gemaakt is, wie dat doet en met welke materialen. De ‘mannen van staal’ maken jouw project met passie voor hun vak. In elke fase proef je aandacht en ambacht. We produceren niets vooruit, alles is handgemaakt maatwerk. Als je de vakmannen ontmoet, groeit je waardering voor het vakmanschap.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij. Via onze online-agenda kun je eenvoudig een afspraak maken op een moment dat je goed past.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel B.V.

← Vorige Volgende →