stalen schuifdeuren in een woonkamer en keuken

Stalen Schuifdeuren - scheidt ruimtes met behoud van licht!

Heb je geen ruimte om een openslaande deur te plaatsen? Je bent niet de enige. Soms laat de afstand naar het kookeiland dit niet toe. In een ander geval blokkeert een openslaande deur de looproute of andere deuren. De oplossing? Een stalen schuifdeur!

Koester je ruimte

stalen schuifdeur van woonkamer naar keuken toe

Het grote voordeel van schuifdeuren is dat ze de beschikbare ruimte optimaal benutten. Schuivend over een muur of glazen wand blijven ze altijd in het zicht. Vind je het niet jammer als mooie stalen deuren weggeschoven worden in een wand en daarmee niet meer te zien zijn? Er is veel mogelijk om het helemaal volgens jouw wens te maken. Creëer je ideale plek. Maak van elke plek in huis een lekker stekkie.

Dubbele schuifdeuren met zijpanelen

Hoe groot is de opening waar jouw schuifdeuren komen? Vanaf 3,2 – 4 meter is het mooi om dubbele schuifdeuren te maken die over twee vaste zijpanelen heen schuiven. Dit is een mooie ensuite oplossing met de looproute in het midden.

Driedelige schuifdeuren

Is de opening kleiner? Bijvoorbeeld 2,4 – 3 meter? Bezoek dan eens onze Instagram-pagina. Er staan verschillende filmpjes op van driedelige oplossingen. Beide schuifdeuren schuiven dan naar één zijde over een vast zijlicht. Zo open je tweederde van de pui in plaats van de helft. De looproute komt dan aan de zijkant. Er is een variant waarbij de eerste schuifdeur de tweede oppakt en daarna verder schuift en een uitvoering waarbij beide deuren tegelijkertijd wegschuiven. Ik ben benieuwd wat je voorkeur heeft.

Wielen in het zicht?

Wielen in het zicht bij stalen schuifdeuren

Hou je van de industriële sfeer? Deze wordt door wielen in het zicht mooi benadrukt. Met een bovenlicht blijven de wielen aan beide kanten mooi zichtbaar. Soft-close wordt mogelijk gemaakt door een externe rem. Een andere optie is een dichte schuifrail. De schuifrail heeft een strak design en is daarmee minimalistischer dan het schuifsysteem met de wielen in het zicht. Je hoeft niet bang te zijn dat de deuren ongecontroleerd met een klap sluiten. Het ingebouwde soft-close systeem remt de deuren af en sluiten ze geruisloos.

Andere ideeën

Andere ideeën met staal

Op dit moment zijn we in de werkplaats bezig met een kleine schuifwand tussen een keuken en de woonkamer. De schuifwand komt boven het werkblad. Op deze manier kan de kok de gerechten vers bereiden zonder het contact met de visite te verliezen.

Op zoek naar inspiratie?

Laten we afspreken. Via de site kun je eenvoudig een afspraak inplannen op een tijdstip dat je goed uitkomt.

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →