Afbeelding: Taatsdeuren voor buiten, kan dat?

Taatsdeuren voor buiten, kan dat?

Het korte antwoord is: ‘Ja, we kunnen taatsdeuren voor buiten maken’! Jeroen Iemhoff is specialist bij FritsJurgens taatsscharnieren. We vragen Jeroen naar de details.

Stijlvol binnenkomen

Het taatsscharnier ken je waarschijnlijk van de stalen binnendeuren. Jeroen vertelt waarom iemand kiest voor een taatsdeur in een buitensituatie: “Er is een behoefte ontstaan om een grotesk entree te realiseren bij de binnenkomst van een woning of in de achtergevel. Het geeft een schitterend beeld als men de gehele hoogte en breedte van een ruimte kan openen.” Ben je gevoelig voor uniek design? Dan is een taatsende buitendeur zeker iets voor jou.

taatsdeur in gang

Wind en waterdichte buitendeuren van taats

Taatsdeuren voor binnen hebben geen kozijn. Dit betekent dat de deur rondom enkele millimeters ruimte heeft om naar beide zijden te openen, ze zweven als het ware. Terecht dat je dus de vraag stelt: “Kunnen taatsdeuren ook voor buiten gemaakt worden?” Jeroen legt uit hoe een taatsdeur buitendeur weersbestendig wordt gemaakt: “Samen met de verwerkende industrie hebben we verschillende toepassingen bekeken. Zo adviseren we valdorpels die speciaal voor taatsende deuren ontworpen zijn. Bij het zelfsluitende scharnier, de System M+ hebben we een ‘latch’ ingebouwd. Deze eindslag zorgt ervoor dat de deur altijd goed in het slot valt.” Een taatsdeur heeft in een exterieursituatie wel een kozijn en opent naar één zijde.

Let op!

Jeroen kent alle aandachtspunten die horen bij een taatsdeur voor buiten: “Zeker bij brede deuroppervlakken is het aan te raden de deur extern te vergrendelen als de deur naar buiten draaiend is en op 90 graden vast wordt gezet. Zo’n groot deurvlakte is gevoeliger voor wind. Er zijn verschillende mogelijkheden om te zorgen dat de deur goed open blijft staan.”

Waarom FritsJurgens?

Jeroen: “Het FritsJurgens systeem is ontworpen om de architect en ontwerper volledige vrijheid te geven. Men kan de systemen plaatsen in ieder denkbaar materiaal of het nou hout, staal of bijvoorbeeld natuursteen is. Bijna elk ontwerp is mogelijk tot een gewicht van 500kg. Daarnaast hoeft men de vloer niet constructief te belasten, de deuren worden geplaatst op de speciale FritsJurgens vloerplaten, die maar 8mm diep in de afwerkvloer zitten. De vloerverwarming zit daar nog onder, dus het vormt geen gevaar voor lekkages.”

Jarenlang genieten van taatsdeuren voor buiten

Mooiste stalen deuren van de wereld

Jeroen: “Het verrast ons nog steeds als we afbeeldingen toegestuurd krijgen. Wekelijks ontvangen we de mooiste deuren vanuit de hele wereld. Er zitten echt pareltjes bij.” Maar jij geniet natuurlijk het meest als je in jouw pand buiten-taatsdeuren toepast. Welke verandering zul je voelen? Jeroen weet het zeker: “Vrijheid. We horen vaak dat de wens is om het interieur met het exterieur te verenigen. Het geeft een schitterend beeld als de achtergevel geheel open kan worden gezet. Is het daarnaast niet fantastisch als je gasten kunt ontvangen via een majestueuze entree?”

Ben je ook enthousiast geworden?

Laten we afspreken. Je kunt via de site eenvoudig een afspraak maken op een tijdstip dat je past. We hebben alles in huis wat je nodig hebt.

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

PS. Lees hoe we taatsdeuren ook brandwerend kunnen maken.

← Vorige Volgende →