Afbeelding: Tijdloos design

Tijdloos design

Donderdag 27 november 1952, in het Algemeen Handelsblad staat een stukje over stalen ramen: ‘Wij kunnen de moderne techniek niet tegenhouden; ook niet de bouwtechniek: de stalen ramen en deuren winnen meer en meer terrein. Architecten van naam maken er dankbaar gebruik van: de leek vindt ze, mits juist en verantwoord toegepast, mooi.’

Algemeen Handelsblad van 27 november 1952

Geliefd bij beroemde architecten

Onder invloed van Dudok, Duiker en Rietveld werd het stalen stoeltjesprofiel beeldbepalend in statige fabrieken, kantoren en villa’s. Zij vielen ongeveer honderd jaar geleden als een blok voor het gebruik van het stoeltjesprofiel en zijn hiermee beroemd geworden. Het industriële karakter hiervan vertalen wij nu voor jou in uiteenlopende stalen binnen- en buitenconstructies. Elegant, slank met oog voor detail.

Wat ze toen niet konden

Het stalen stoeltjesprofiel werd vroeger veel gebruikt voor buitenkozijnen. Maar het staal geleidde de kou makkelijk naar binnen en het enkel glas bood ook weinig wooncomfort. In de winter waren de ijsbloemen op de ramen wel mooi, maar niemand verlangt daar nog naar terug. Het artikel uit 1952 vermeldt ook een ander probleem waar ze tegenaan liepen: ‘Aandacht is vooral, doch lang niet uitsluitend, gewijd aan de roestwering, euvel, waarmee de technici nog steeds worstelen.’

Krantenknipsel uit 1952

Hoe we dat hebben opgelost

Gelukkig heeft de tijd niet stilgestaan. Innovatie heeft de stalen ramen en deuren aanzienlijk verbeterd. Met de huidige techniek en vakkennis houden we de authentieke sfeer levend in een moderne woonwereld die jou meer comfort biedt dan toen. Welke oplossingen hebben we gevonden?

Koudebrugonderbreking

Geïsoleerde profielen met een koudebrugonderbreking! Wat is dat? Een koudebrug is een verbinding in een constructie die kou naar binnen geleidt. De koudebrugonderbreking stopt (onderbreekt) die geleiding met isolerend materiaal. Bij de stalen buitendeuren zorgen deze koudebrugonderbrekingen en isolatieglas dat de warmte binnen blijft, zonder enig verlies van elegantie. Zo hoef je niet te kiezen tussen comfort en design!

Verzinken & Poedercoaten

De stalen deuren worden zorgvuldig tegen oxidatie beschermd door ze te poedercoaten. Dit kan in elke RAL kleur. Vóór deze afwerking worden de staalprofielen eerst gestraald. Door het enigszins ruwe oppervlak hecht de aan te brengen coating zeer goed. Daarna wordt er thermisch een vloeibare laag zink aangebracht We noemen dit Schooperen. Na dit proces wordt er een poedercoating aangebracht. Hierna hoef je de deuren niet meer bij te werken. Jarenlang genieten!

Met eigen ogen

We laten tijdloos design en modern comfort samensmelten voor jou. Wil je zien hoe? Laten we afspreken! Via onze online agenda kun je eenvoudig een afspraak maken op een tijdstip dat je goed uitkomt.

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →