ronde vormen in stalen binnendeuren

Verandering in trend: ronde vormen

Trends veranderen voortdurend en dat is goed want jij verandert ook. Wat je nodig hebt en wat je mooi vindt blijft niet eindeloos hetzelfde. Veranderingen in stijl, (duurzaamheids-)bewustzijn en de behoefte aan ruimte creëren nieuwe trends. Dit stimuleert ontwerpers om voortdurend creatieve oplossingen te bedenken die inspelen op de dynamiek in de interieurwereld.

Ronde of organische vormen

Mijn oog valt op de nieuwe collectie 2023 van een exclusief Italiaans meubelmerk: zitmeubels in organische vormen. ‘Luchtige volumes en sculpturale vormen’ noemen ze het. Dit bevestigt mijn gevoel over welke kant de innovaties opgaan. Tot voor kort dachten we qua design en vakverdeling voornamelijk in rechte vakken. De trend beweegt nu naar ronde vormen. Dit geeft een luxe en organische uitstraling.

Ronde vormen in onze ontwerpen

Dankzij het vakmanschap van onze ‘mannen van staal’ kunnen we de stalen deuren elke vorm geven die je maar wilt. Ronde vormen passen zowel in strakke en moderne ontwerpen als in klassieke en decoratieve stijlen. Het is maar net hoe we de cirkels of delen daarvan verwerken in het design van jouw stalen deur. Je staat er niet alleen voor. De designfase doorlopen we samen.

ronde vormen in ontwerp stalen deuren

Gebogen glas in staal

Gebogen glas versterkt de organische uitstraling van stalen binnenpuien. Zowel het veiligheidsglas voor binnendeuren als isolatieglas voor buitenpuien kan gebogen worden. Hiermee bereiken we qua design een oogstrelend eindresultaat, zonder concessies te doen met betrekking tot veiligheid en isolatiewaarde.

Op de werktafel

Op dit moment ligt er bij Yoeri een gebogen stalen pui op de werktafel. Het gebogen design oogt zachter en vriendelijker en houdt rekening met de looproute op deze locatie. In deze opstelling hebben we een rechte taatsdeur toegepast. Eerder hebben we een gebogen schuifdeur verwerkt die over de gebogen glazen pui heen schuift. Zo kunnen we een cirkelvormige ruimte creëren. Dit geeft architectonische vrijheid.

pentekening ronde vormen in stalen deuren

Trends in de gaten houden

Trends geven inzicht in de verwachtingen van klanten. Door deze trends te volgen, kunnen we anticiperen op deze veranderingen en onze ontwerpen aanpassen om aan jouw behoeften te voldoen. Wij zorgen ervoor dat onze ontwerpen perfect aansluiten bij jouw persoonlijke smaak. Een uniek visueel statement.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij. We willen je graag inspireren met nieuwe ideeën en ‘out-of-the-box’ denken. Via onze online agenda kun je eenvoudig een afspraak maken op een moment dat je goed past.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel B.V.

← Vorige Volgende →