drie delige schuifdeur van staal

Verrassend: 3-delige schuifdeuren!

Het grote voordeel van schuifdeuren is dat ze de beschikbare ruimte optimaal benutten. Maar je hoeft niet persé in de klassieke En-suite opstelling te denken. Hier is nog een verrassend mooie en praktische oplossing.

Schuifdeuren, er is meer mogelijk dan je denkt

Voor een En-suite heb je een opening nodig van ongeveer 4 meter. De vier delen – twee zijpanelen en twee schuifdeuren - worden dan elk ongeveer een meter. Een dagmaat van 320 cm zou ook nog kunnen, maar lijkt me het minimum. Is er bij jou minder ruimte voor je nieuwe schuifwand? Dan is de 3-delige schuifpui een unieke oplossing! Beide schuifdeuren schuiven dan naar één zijde over een vast zijlicht. Voordeel? Je opent twee-derde van de pui in plaats van de helft. Daarnaast verplaatst de looproute van het midden (in de 4-delige opstelling) naar de zijkant (in de 3-delige uitvoering). Dit is vaak voordelig voor de vrije doorgang in het huis.

Schuifdeuren, er is meer mogelijk dan je denkt

Twee schuifsystemen voor 3-delige schuifdeuren

Er zijn twee verschillende manieren om de deuren te laten schuiven. In de eerste variant pakt de eerste schuifdeur de volgende op en schuift daarna over het vaste deel. Wil je weten hoe dit eruit ziet? Hier een filmpje van deze optie op Instagram. Yoeri test hier de 3-delige schuifwand in de werkplaats. Deze optie is vooral handig als je regelmatig slechts één deel open en dicht wil schuiven. Een andere optie is een schuifrail die ervoor zorgt dat beide schuifdeuren tegelijkertijd in beweging komen. Kijk maar eens naar dit filmpje. In deze uitvoering bewegen de deuren sneller en is de opening variabel. Ik ben benieuwd wat je voorkeur heeft.

Twee schuifsystemen voor 3-delige schuifdeuren

In het zicht of in de wand?

Naar mijn mening zijn stalen schuifdeuren vooral mooi als je de ruimte hebt om ze over een muur of glazen wand heen te schuiven zodat ze in het zicht blijven. Hoe denk jij hierover? Persoonlijk vind ik het jammer als deze mooie deuren weggeschoven worden in een wand en daarmee aan het zicht onttrokken worden. Aan de andere kant is het natuurlijk wel stoer om deze prachtige deuren als het ware tevoorschijn te toveren als je ze uit de muur schuift. Je mag hiermee best wel een keer indruk maken op je visite, toch?

Harmonica

De stap van schuifdeuren naar schuifvouwdeuren is klein. Het grote voordeel van harmonicadeuren is dat je de totale opening vrij kan schuiven. Daarnaast hebben 3-delige harmonicadeuren een handige loopdeurfunctie aan de zijkant. Deze video toont de beweging hiervan, een beleving op zich. Wil je de harmonica pui voor de helft in de ene en voor de helft in de andere ruimte? Dit is esthetisch heel mooi. Dan beginnen we met een half deel en laten de deuren in het midden scharnieren. Ingewikkeld? Nee. Ingenieus? Ja. Hier de beelden.

Enthousiast voor de 3-delige schuif(vouw)deuren?

Ben je verrast door de 3-delige oplossingen? Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Je staat er niet alleen voor! Wij bruisen van de ideeën en begeleiden je naar de meest exclusieve oplossing. Laten we afspreken. Via onze online agenda heb je met enkele klikken een afspraak gemaakt op een tijdstip dat je goed uitkomt. Snel, eenvoudig!

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →