Afbeelding: Vervang oude stalen kozijnen

Vervang oude stalen kozijnen

“Het énige waar we niets aan hebben gedaan, is de stalen erker in de woonkamer. We vonden het leuk om het zo te laten omdat het nog authentiek was. Maar het is eigenlijk niet te doen. Door het enkele glas staat er heel vaak condens op de ramen, het druipt op de vensterbank en het belangrijkste is natuurlijk dat de warmte rechtstreeks naar buiten vliegt!” Deze korte situatieschets bij een recente offerte-aanvraag raakt de essentie: het spanningsveld tussen comfort en design.

Authentiek stoeltjesprofiel

“We vonden het leuk om het zo te laten, omdat het nog authentiek was”. Het traditionele stoeltjesprofiel werd vanaf 1920 beroemd en beeldbepalend in statige fabrieken, kerken en kantoren en villa’s. Architecten zoals Dudok, Duiker en Rietveld pasten het stoeltjesprofiel met veel succes toe en werden er beroemd mee. Geen wonder dat velen nog hangen aan het design van het authentieke stoeltjesprofiel. Qua comfort is het echter niet meer van deze tijd.

Condens & hoge energierekening

“Maar het is eigenlijk niet te doen. Door het enkele glas staat er heel vaak condens op de ramen, het druipt op de vensterbank en het belangrijkste is natuurlijk dat de warmte rechtstreeks naar buiten vliegt!”. Een koudebrug (of thermische brug) is een verbinding in een constructie die de koude naar binnen geleidt (en/of warmte naar buiten). Staal geleidt goed en zorgt van nature voor een koudebrug. Als buitenramen en kozijnen van ongeïsoleerd staalprofiel gemaakt worden, slaat de kou gewoon door het staal naar binnen. Naast aanzienlijk warmteverlies zorgt dit ook voor aangeslagen ramen en bij uitbreiding vochtige muren en schimmelvorming.

De oplossing

Met de huidige techniek en vakkennis is het mogelijk de stalen deuren te maken van een staalprofiel met een koudebrugonderbreking. De doorsnede van dit staalprofiel bestaat uit staal - kunststof - staal. De koudebrugonderbreking zorgt ervoor dat de koude buiten en de warmte binnen blijft. Met dit geïsoleerd profiel heeft het nut om isolatieglas te gebruiken. Met staal kun je dus goed isoleren. Zelfs tot een U-waarde van 0.80 W/(m2 K). Geniet binnen van een behaaglijke temperatuur ook als het buiten vriest!

Niet kiezen tussen comfort en design

Nu het probleem met de koudebrug technisch is opgelost, is de volgende stap: maak de stalen buitenkozijnen zo slank mogelijk! Wij zijn constant op zoek naar technische oplossingen om het design van de deuren zo slank mogelijk te houden. Steeds worden nieuwe profielen met verschillende soorten koudebrugonderbreking getest in de werkplaats om zo tot een ultieme samenvoeging van techniek en esthetiek te komen. Zo hoef je niet te kiezen tussen comfort en design!

Vervang nu oude stalen kozijnen

Kom nu in actie en vervang oude niet-geïsoleerde stalen kozijnen met zijn stijlvolle geïsoleerde opvolger. Het is een goede en duurzame investering! Laten we afspreken! Via onze online agenda heb je met enkele klikken een afspraak gemaakt op een tijdstip dat je goed uitkomt. Snel, eenvoudig!

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →