Afbeelding: Verwarmend glas: ‘de ruit als onzichtbare radiator’

Verwarmend glas: ‘de ruit als onzichtbare radiator’

Funs Fiddelers is glas-technisch adviseur van Glas Consult – IQ glas. Hij is al meer dan 30 jaar actief in de glaswereld en steeds op zoek naar nieuwe glassoorten en innovatieve toepassingen. We vragen hem naar zijn grootste passie: de ruit als onzichtbare radiator.

Funs Fiddelers van Glas Consult – IQ glas
Funs Fiddelers, glas-technisch adviseur van Glas Consult – IQ glas

Gevoel voor esthetiek

Funs vindt het belangrijk dat je overweegt om verwarmend glas toe te passen in jouw stalen deuren: “Iemand die stalen deuren aanschaft is iemand met gevoel voor esthetiek die let op design en afwerking. Storende radiatoren of stoffige putten passen daar echt niet bij, verwarmend IQ-GLAS® wel. Bij een A1 product als stalen deuren, hoort ook A1 glas.”

Juiste voorlichting

Let op dat je je door de juiste mensen laat voorlichten. Funs legt uit: “Een valkuil kan zijn dat je bij leveranciers terecht komt die geen esthetisch gevoel hebben of geen verstand van dit specifieke glas. Onbekend is onbemind”.

Toekomst en energie

Funs ziet veel pluspunten: “Het past in onze toekomt waarin we van het gas afgaan en elektrisch verwarmen de norm gaat worden. Daarnaast past het in elk kozijn, hout-staal-aluminium- kunst stof, zowel in vaste als ook in draaiende en schuivende delen. En het is zelfs regelbaar per raam of ruimte! Het neemt geen ruimte in beslag, geeft een laag energie verbruik, en heeft geen onderhoud of storend geluid.” Zoveel voordelen, wie gunt zich dat niet?

Unieke locaties

Onzichtbare radiator

Funs kan enthousiast vertellen over elke order, hoe groot of klein dan ook. Maar de unieke locaties maken een blijvende indruk op hem. Funs noemt beroemde projecten waarin verwarmend IQ-GLAS® is toegepast: “Het beroemde Terra Cotta Leger in China, de vloer van de Eifeltoren, Piramide Louvre, winkelcentrum Moskou, ijsbar in Dubai, Koninklijke locaties, museum in Egypte, ambassade in Berlijn enzovoorts.”

Verwarmend glas gaat koudeval tegen

Wanneer opstijgende warme lucht langs een koude gevel strijkt, koelt de lucht snel af en valt. Dit geeft een onrustige ‘koude’ luchtbeweging die als tocht wordt ervaren. IQ-GLAS® brengt verlichting, Funs: “We maken van een koude Klaagmuur een heerlijk warme knuffelmuur.” Dit is niet alleen comfortabel bij jou in huis. In serres en wintertuinen van restaurants met verwarmend glas, kunnen klanten altijd lekker dicht bij de ramen zitten. Dit vergroot het vloeroppervlak van deze horecagelegenheden. Een paar tafels erbij en het glas verdiend zichzelf terug. We hebben zelfs verwarmend glas in een stalen douchwand geplaatst.

Hou je van comfort?

Laten we afspreken. Via de site kun je eenvoudig online een afspraak maken.

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →