We krijgen veel positieve reacties op de foto’s van onze stalen deuren, stalen ramen en lichtstraten. Maar wist je dat er achter elke foto een verhaal zit? Op onze Facebookpagina zie je regelmatig berichten verschijnen ‘van de ontwerptafel’. Onze ontwerpafdeling buigt zich elke dag over de vraag hoe jouw specifieke wensen het beste uitkomen in de betreffende ruimte. De verschillende opties worden dan aan je voorgelegd. Geselecteerde projecten halen de Facebookpagina. Sommige volgers geven graag hun mening. De volgende voorbeelden geven een indruk met welke overwegingen we dagelijks stoeien.

Een stalen pui meteen dynamische uitstraling

Een mooi voorbeeld is deze stalen pui die we gemaakt hebben in Amsterdam. Kijk eens naar de vakverdeling in de onderstaande foto. Het lage vak aan de onderzijde met een groot vaker boven, benadrukt de hoogte. Maar kijk nog eens goed naar de foto … de recht opstaande vakken zijn ook niet gelijk. Weet je waarom dat is? Dat maakt het design nog dynamischer! Als je het weet, zie je het.

Benadruk zowel dehoogte als de breedte

Een ander ontwerpdilemma is: benadruk ik de hoogte of de breedte? Kijk eens op de onderstaande foto naar de vakverdeling van stalendeuren en vergelijk die eens met de balustrade. Wat zie je?’ Niet alle verticale lijnen lopen door, alleen de twee hoofdlijnen. Zie je welk effect dat heeft? De stalen deuren benadrukken de hoogte en de balustrade de breedte. Met die combinatie oogt de ruimte nog groter. Mooi hè!

Let op het groter geheel

De designafdeling focust zich niet alleen op de stalendeuren. Hoewel de deuren de eyecatcher zijn, moet het naadloos passen in het beeld van de hele ruimte. Een bijzonder voorbeeld zie in de onderstaande foto. We hebben zowel de stalen pui gemaakt als de stalen meubels. Hier zie je goed datje niet alles in de kleur Brooklyn Black hoeft te doen. Hier zijn de deurenzwart en de meubels wit. Stel nu dat de meubels ook zwart waren, zou dit erg onrustig zijn geweest. Nu komt de stalen pui mooi naar voren en is de werkruimte met de meubels rustig.