Warm licht uit het staalatelier in Made. Hier worden de stalen deuren en kozijnen van Exclusive Steel gemaakt.

Waarom je echt langs wilt komen

Onze showroom en ambachtelijk atelier zijn één. De producten spreken voor zichzelf in een omgeving die inspireert. Heb je vragen? Schiet één van onze vakmensen aan. Ze vertellen alles vanuit hun hart.

Onze showroom

Luisteren & voelen

Dubbele stalen taatsdeuren openen naar beide zijden dus altijd in de looprichting. Showroom Exclusive Steel in Made.

Wij vernieuwen de showroom voortdurend om de bezoekers te blijven verrassen

Olivier Klink, eigenaar Exclusive Steel

Onze showroom en werkplaats kun je misschien beter typeren als een industriële tentoonstelling die je verbeelding en creativiteit prikkelt.

Luisteren en voelen

Natuurlijk wil je even voelen en luisteren hoe de verschillende deuren sluiten. Maak een vergelijking tussen het geruisloze zoeven van de stalen taatsdeur, de nostalgische ‘klik’ van de slotkast met klink en de zachte tik van de magneetsluiting. Dit maakt groot verschil in het dagelijkse gebruik. Hoe voelt een schuifdeur in ‘Barn’-uitvoering (met wielen in het zicht) en wat is het verschil met een softclose? In de showroom kun je de verschillende deuren uitgebreid proberen. Je ervaart dan meteen hoeveel de deuren het omgevingsgeluid dempen. Dat is zeker belangrijk als je overweegt om de tv-ruimte af te sluiten.

Van dichtbij bekijken

Details zijn moeilijk te zien op de foto of video, toch zijn ze heel bepalend voor het eindresultaat. Pas in het écht en met goed licht erop, zie je welke verschillende sferen de diverse details dragen. Sommige details versterken de industriële sfeer, andere accentueren het minimalistisch design en weer een volgende de landelijke uitstraling. Dit kun je niet aan het toeval overlaten. In de showroom kun je passen en meten met je zintuigen en een goede keus maken.

Het effect van vakverdeling

Wat doet de vakverdeling van de deuren met de omgeving? In basis zul je jezelf twee vragen moeten stellen:

  1. Wil ik de hoogte benadrukken of de breedte?
  2. Moeten de deuren optimaal transparant zijn of optisch afsluiten?

In de showroom zie je wat de verschillende vakverdelingen optisch doen. Een laag vak met een hoog vak erboven versterkt te hoogte en is extra transparant. Vier gelijke vakken in een deur benadrukt de breedte en sluit optisch meer af. In de showroom komen deze verschillen goed uit omdat de verschillende deuren dicht bij elkaar staan.

‘Open Keuken’

Het eindresultaat is niet alleen wat je ziet maar ook het verhaal erachter: hoe het gemaakt is, wie dat doet en met welke materialen. In een restaurant zorgt de open keuken ervoor dat je kunt zien welke chef-kok jouw gerecht maakt, hoe hij dat doet en welke ingrediënten hij gebruikt. Dat principe hebben we doorgevoerd: vanuit onze showroom kun je in het staalatelier kijken en zelfs rondlopen in onze ‘open keuken’. Als je de vakmensen die jouw deuren maken hebt ontmoet, krijg je meer vertrouwen in het eindresultaat. Je waardering groeit voor het vakmanschap dat waarde toevoegt.