Monumentale panden kunnen op zorgvuldige wijze onderhouden worden door restauratie of renovatie van stalen ramen en (schuif)deuren in de smederij.

Dat doen wij doorgaans op de volgende manier:

Werkwijze bij restauratie of renovatie

  1. Demontage
  2. Zandstralen
  3. Hang- en sluitwerk repareren of vervangen
  4. Coaten
  5. Terugplaatsen
  6. Aangepast isolatieglas plaatsen

Uiteraard is elke situatie anders en kan het zo zijn dat er bij uw object meer of minder stappen nodig zijn. We bespreken graag met u hoe het beste uw project kunnen aanpakken.

Vakmanschap en vakkennis

Gaat u uw (monumentale) huis of bedrijfspand restaureren? Denk dan eens aan de ramen en deuren van Exclusive Steel gebruiken. Bovendien is bij het renoveren of restaureren van een oud,  monumentaal pand vakmanschap en vakkennis belangrijk. Daarom werken we bij Exclusive Steel werken met vakmensen die al bij veel andere oude woningen en bedrijfspanden stalen ramen, puien of deuren hebben geplaatst. Bij uitstek zijn dit mensen die u kunnen helpen bij het restauratie van uw woning.

Gebruik van stalen deuren bij restauratie

De deuren en kozijnen van Exclusive Steel zijn gebaseerd op het traditionele stoeltjesprofiel dat vanaf 1920 beroemd werd. Dit profiel is beeldbepalend in villa’s, kantoren, statige fabrieken en kerken.
Deze jaren ’20 en jaren ’30 deuren geven ook uw huis een elegante uitstraling en hebben bovendien een rijk verleden. Zo pasten bekende architecten zoals Dudok, Duiker en Rietveld het stoeltjesprofiel met veel succes toe. Ook bij de restauratie van een oud pand zorgt het gebruik van dit profiel in deuren en kozijnen voor een sfeervol karakter. Het huis kan op deze manier in de oorspronkelijke staat worden teruggebracht. Of juist een complete metamorfose ondergaan.

Traditionele elegantie

Door te kiezen voor zwart stalen kozijnen behoudt u de traditionele elegantie. Tegelijkertijd zorgt het voor een oogstrelend en stijlvol aangezicht. Doordat Exclusive Steel zo een kenmerkend uiterlijk heeft, kan uw woning al op simpele wijze een complete metamorfose ondergaan. Bijvoorbeeld door het plaatsen van stalen binnendeuren, stalen ensuite deuren of stalen buitendeuren.

Door bij de restauratie van uw pand te kiezen voor Exclusive Steel, kiest u voor vakmanschap, elegantie en traditionele, wonderschone zwart stalen deuren en kozijnen.