Afbeelding: Oog voor inspiratie

Oog voor inspiratie

Wij willen jou inspireren, maar die informatie halen we zelf ook ergens vandaan. Meestal zijn we bewust op zoek naar goede ideeën, maar soms worden we er ook door verrast. Dit gebeurde toen ik op een doordeweekse dag een andere route nam. Ik zag het in een oogwenk en ben toen op het smalle dijkje omgekeerd.

Dakkapel van staal en glas

Met de maximumsnelheid rijd ik het huis voorbij. De slank zwartstalen belijning op het dak trekt mijn oog, over eyecatchers gesproken … een dakkapel helemaal van staal en glas! Wat een bak met licht valt er in die (slaap)kamer. Maar denk ook eens aan het uitzicht. Overdag prachtig uitzicht op al het groen langs de rivier en ’s-nachts kijk je vanuit je bed naar een kraakheldere sterrenhemel. Het is zo eenvoudig en zo effectief, dat ik me afvraag waarom we dit niet al op groot schaal toegepast zien.

Harmonie van het contrast

Harde en zachte materialen zorgen voor spannende contrasten. Interieurontwerper Jos van Schendel vertelde me eens hoe belangrijk dat is, hier kun je zijn interview nog eens lezen. Jos noemde het ‘de harmonie van het contrast’. Op dit dak blijkt dat ook fantastisch te werken. De zachte uitstraling en de verschillende groen- en roodtinten van het sedumdak steken prachtig af bij het harde zwarte staal met glas. Op een rieten dak zal dit een soortgelijk spannend effect geven. Een moderne touche op een eeuwenoude traditie.

Staalprofiel met koudebrugonderbreking

Ik zou voor zo’n dakkapel een geïsoleerd staalprofiel gebruiken, net als bij de stalen deuren voor buiten. Tot onze schikking staat een ongelofelijk breed gamma van letterlijk honderden geïsoleerde staalprofielen. Afhankelijk van wat we precies gaan maken, de exacte afmetingen en de techniek die we erin moeten verwerken, kiezen we de slankst mogelijke oplossing. De koudebrug-onderbreking in het staalprofiel zorgt dat de warmte binnen blijft zonder enig verlies van elegantie. Zo hoef je niet te kiezen tussen comfort en design!

Isolatieglas

Het isolatieglas kan zelfs in de trippel-uitvoering geplaatst worden. De hoge kosten voor energie laten ons dit soort keuzes overwegen. Met zonwerend glas houden we de warmte buiten, met verwarmend glas creëren we juist een extra warmtebron binnen.

Industriële tentoonstelling

Onze showroom en staalatelier kun je beter typeren als een industriële tentoonstelling die je verbeelding en creativiteit prikkelt. Een plek waar je niet afhankelijk bent van toeval om geïnspireerd te worden. Heb je vragen? Schiet één van onze vakmensen aan. Ze vertellen alles vanuit hun hart.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Via onze online agenda heb je met enkele klikken een afspraak gemaakt op een tijdstip dat je goed uitkomt. Snel, eenvoudig!

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →