Afbeelding: 7 Voordelen van brandwerende stalen deuren

7 Voordelen van brandwerende stalen deuren

Een brandwerende deur kan verplicht zijn. Maar zelfs als er geen wettelijke eis voor is, is het verstandig om brandwerende deuren te overwegen. Ik noem zeven argumenten.

1. Redt levens

Stalen brandwerende deuren zorgen ervoor dat je gezinsleden en huisdieren thuis veilig zijn. Kortsluiting, een vlam-in-de-pan, een omgevallen kaars, een spetterende openhaard, brand door elektrische apparaten (bijvoorbeeld de wasdroger) ... Er kan van alles gebeuren, op elke plek in huis. Goed idee: plaats op enkele strategische plekken een stalen brandwerende deur.

2. Behoud van het pand

Hoewel de focus uitgaat naar de levensreddende functie van brandwerende stalen deuren, zijn er nog bijkomende voordelen. Denk aan het behoud van je pand. Jouw woning is waarschijnlijk één brandcompartiment. Dat wil zeggen: bij brand wordt je woning als een zelfstandige eenheid beschouwd. Daarmee is er geen wettelijke eis om bij jou thuis brandwerende deuren te monteren. Heb je echter oog voor veiligheid? Onderbreek dan je pand in verschillende brandveilige delen. Er zal bij brand meer gered kunnen worden.

3. Continuïteit van activiteiten

Of het nu gaat om een bedrijfspand of om jouw woning, een brand verstoort je dagelijkse routine op een verschrikkelijke manier. De omvang van de brand- en blusschade aan het gebouw zal zeker bepalen hoe snel je de draad weer kan oppakken. Beperk de schade en stel de continuïteit van jouw (bedrijfs-)activiteiten veilig.

4. Brand- maar ook rook-werend

De rook die ontstaat bij brand is net zo gevaarlijk als het vuur zelf. Vaak lees of hoor je in nieuwsberichten dat slachtoffers behandeld worden voor rookvergiftiging. Je moet er niet aan denken dat je ergens binnen bent en plotseling geen hand meer voor de ogen ziet door de rook. Brand- en rookwerende stalen gevels en deuren bieden veiligheid zonder compromissen.

5. Past bij energietransitie

Onder moto ‘van het gas af’ worden nieuwe appartementen voorzien van een warmtepomp. De ruimte waar de techniek staat, moet goed bereikbaar zijn zowel voor de installatie als voor het onderhoud. Met dubbele stalen branddeuren is deze ruimte zowel (brand)veilig als goed bereikbaar.

6. Rust en een veilig gevoel

Onderschat niet de kans dat er brand ontstaat in je huis. Laat je goed voorlichten en neem passende maatregelen. Als je weet dat je er alles aan gedaan hebt, kun je het los laten.

7. Veiligheid & design vinden elkaar

We hebben meerdere mooie brandwerende profielen tot onze beschikking. Neem bijvoorbeeld de ‘Jansen VISS Fire’, een volledig geïsoleerd en stijlvol staalprofiel. Het systeem is geschikt voor binnen- en buitengevels van alle brandweerstandsklassen (E30, EW30/60/90 en EI30/60/90). De stijlen zijn met hun breedte van 50 mm slank in aangezicht. Combineer dit met grote glaspartijen en je zult ontdekken dat je niet hoeft te kiezen tussen veiligheid en mooi design.

Overtuigd?

Laten we afspreken! Via onze online agenda kun je eenvoudig een afspraak maken.

Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →