De vries robbe en co

De lucht van staal: De Vries Robbé & Co

Na het lezen van eerdere blogitems, neemt Danny van De Inrichterij in Dordrecht, een boek voor me mee: De Vries Robbé & Co 1881-1956. Het stond bij zijn moeder in de kast, als jonge vrouw heeft ze er enkele jaren gewerkt. Bij het zien van de oude foto’s van de werkplaats, ruik ik gewoon het staal.

De lucht van staal

Bij het betreden van het Staalatelier is vaak de eerste opmerking die ik hoor: “Je ruikt hier gewoon de lucht van staal”. Het bewerken van staal heeft zo’n karakteristieke ambachtelijke geur, bijna mystiek. Ik loop graag in de werkplaats en realiseer me dat de lucht van staal daaraan bijdraagt. Geurbeleving helpt ons om een ruimte te beoordelen. Ruikt het ergens lekker – in dit geval: ‘stinkt’ het ergens lekker – ervaren we de ruimte als positief. Als je hier bent begrijp je precies wat ik bedoel.

De rol van de showroom

Wat ik niet zo snel terugvind in de verhalen rondom De Vries Robbé & Co, is de rol van de showroom. Het boek De Taal van Staal maakt slecht één kort melding van een showroom in Gorinchem. Maar met zoveel prestigieuze projecten was Nederland misschien wel de showroom. Onze showroom en atelier zijn één en kun je misschien beter typeren als een industriële tentoonstelling die je verbeelding en creativiteit prikkelt. Ik geef je tien goede redenen om de showroom te bezoeken.

Tien redenen om de showroom te bezoeken

  1. Inspiratie: In onze showroom kunt u verschillende ontwerpen, afwerkingen en kleuren zien om u te helpen inspiratie op te doen voor uw eigen project.  2. Kwaliteit: U kunt de kwaliteit van onze producten van staal in persoon bekijken en beoordelen op basis van hun uiterlijk, afwerking en functionaliteit.  3. Deskundig advies: In onze showroom in Made kunt u met een ervaren professional praten die u deskundig advies kan geven over stalen deuren en uw specifieke behoeften.  4. Maatwerkopties: U kunt verschillende maatwerkopties bekijken en bespreken, zoals afmetingen, afwerking en verschillende andere details.  5. Afstemming met interieur: In onze showroom kunt u stalen deuren bekijken die zijn afgestemd op verschillende soorten interieurs en krijgt u een beter idee van wat het beste werkt voor uw eigen huis.  6. Vergelijken: U kunt hier verschillende stalen deuren vergelijken en uitproberen om te bepalen welke technieken u verkiest: stalen taatsdeuren, schuifdeuren van staal of deuren met paumellescharnieren.  7. Ambacht: Door de stalen deuren en andere stalen producten in de showroom te bekijken, en daarna het staalatelier te bezoeken, krijgt u een beter idee van hoe deze worden gemaakt en wat daarbij komt kijken.  8. Zintuiglijke ervaring: In tegenstelling tot online afbeeldingen, kunt u in de showroom voelen en horen hoe de stalen deuren openen en sluiten.  9. Samenwerking: Door de showroom en het staalatelier te bezoeken, bouwt u een relatie op en krijgt u meer vertrouwen in Exclusive Steel en het eindresultaat bij u thuis.  10. Upgrades: Door verschillende stalen deuren in de showroom te bekijken, kunt u zien welke upgrades er beschikbaar zijn, zoals geluidsisolatie, veiligheidsvoorzieningen en energie-efficiëntie.

showroom Exclusive Steel in Made

Extra reden om te komen
Als je het Staalatelier binnenkomt, zul je zeggen: “Wat ruikt het hier lekker, … de geur van staal”.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Via onze online agenda heb je met enkele klikken een afspraak gemaakt op een tijdstip dat je goed uitkomt. Snel, eenvoudig!

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →