Stalen deuren in de woonkamer

Interview Sander de Jong

"Wij hebben nu ruim 6 jaar een Exclusive Steel taatsdeur en nog steeds een prachtige toevoeging aan ons interieur. Vakmanschap & service", post Sander de Jong op Instagram. Samen blikken we terug.

Op zoek naar ‘meer karakter’

Sander weet nog goed waarom hij graag een slank stalen deur wilde: "In 2016 hadden we een huis gekocht van ruim 40 jaar oud. Daarvoor woonden we 12 jaar in een nieuwbouwhuis. We zochten naar meer karakter in onze dagelijkse leefomgeving. Dus in de zoektocht naar elementen die ook meer ‘authenticiteit’ in zichzelf hebben, kwamen we uit op een oversized tussendeur. Een mooi, slank en transparant element welke goed aansloot bij de nieuwe zwarte achterpui van onze uitbouw."

Verlangen naar anders

Details maken het verschil, daar kwam Sander achter: "Vaak bleef het voelen als een ‘deur’. Veel aanbieders boden gewoon standaard aan. Maar dat sloot niet aan bij ons wenselijke gevoel van een woonelement die past bij ons nieuwe gezinshuis." Ja, een mooi resultaat is geen toeval, daar zit veel kennis achter.

Persoonlijke belangstelling

Sander weet nog waarom hij voor Exclusive Steel koos: "Bij ons bezoek aan de showroom werden we als ‘klant’ ontvangen met een echt open geïnteresseerde houding over waar wij naar op zoek waren. En vooral het rondje door de loodsen langs alle soorten materialen, afmetingen en afwerkingsvarianten (wij kozen voor het traditionele stoeltjesprofiel zoals architecten dat ook vaak toepassen) gaf ons een duidelijk beeld van de mogelijkheden maar ook onmogelijkheden van onze wens."

“Dat willen we, punt.”

Hebben we in beeld wat het moet worden, dan maakt een kunstenaar pentekeningen als artist-impressions. In elke fase proef je aandacht en ambacht. Sander vertelt: "De taatsdeur waar we naar op zoek waren, moest ook een mooie verbindende overgang worden van het industriële van de gang (met onder andere een gietvloer) naar het warme huiselijke van het woongedeelte (houten vloer, kleed, etc.). En dat is wat de schetstekening in plaats van een plaatje uit een folder teweegbracht. Het voelde gelijk als: dat willen we, punt."

impressieschets stalen taatsdeur

Jarenlang genieten

Sander blikt terug op de dag van de montage: “Voorafgaand aan de afgesproken dag werd er nog contact opgenomen en op de dag zelf verliep het eigenlijk zonder problemen: alle materialen waren er, zonder troep of overlast en aan het einde van de dag ging de ploeg weer weg zonder maar iets van restmateriaal of een restpunt achter te laten. Howdoe!!” Zes jaar later neemt hij de moeite om een compliment op Instagram te posten: "Ja, ik geniet volop van de stalen deuren. Het is een mooi onderdeel gebleken van de totale metamorfose."

Hoe ziet jouw project eruit?

We betrekken je graag bij jouw project door je een kijkje te laten nemen in de werkplaats. Als je ziet dat jouw stalen deur met liefde en aandacht worden gemaakt, geeft dat extra veel voldoening. Laten we afspreken! Via onze online agenda heb je met enkele klikken een afspraak gemaakt op een tijdstip dat je goed uitkomt. Snel, eenvoudig!

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel B.V.

← Vorige Volgende →