Afbeelding: De voordelen van stalen deuren in huis: duurzaamheid en design

De voordelen van stalen deuren in huis: duurzaamheid en design

Stalen deuren hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Waarom? Stalen deuren zijn mooi, punt! Maar is dat alles? Nee, in dit blogitem vertel ik je de voordelen van stalen deuren in huis, met de focus op duurzaamheid en design.

Duurzaam: Met staal kun je goed isoleren

Duurzaamheid is een belangrijk thema in de huidige woontrends. Misschien denk je bij isoleren niet meteen aan staal. Maar met de huidige techniek en vakkennis is het mogelijk jouw stalen deuren zowel in binnen- als in buiten-situaties toe te passen. Hoe isoleren we dan? Geïsoleerde staalprofielen zijn voorzien van een koudebrugonderbreking. Dit zorgt ervoor dat de kou niet van buiten naar binnen kan slaan en andersom de warmte niet verloren wordt naar buiten toe. Jarenlang genieten dus!

Pas op: de valkuil van niet-geïsoleerde buitenpuien!

Sommige producenten bieden stalen buitenpuien met niet-geïsoleerde staalprofielen aan. Ze redeneren: “de aanraking van het stalen profiel met buiten is minimaal” en/of “Het meeste is toch isolatieglas”. Met deze redenatie schiet je jezelf in de voet. Staal is een goede geleider van warmte en kou. Niet-geïsoleerd staalprofielen geleiden de kou van buiten meteen naar binnen. Dat is niet comfortabel. Bovendien zal de binnenzijde van het staalkozijn beslaan met condenswater. Vroeger maakten ze daar gootjes voor om het water weer af te voeren. Het is niet verstandig om met deze technische details terug te gaan naar isolatiewaarden van begin vorige eeuw. Daarnaast is het onnodig: bij de geïsoleerd stalen buitendeuren zorgen koudebrug-onderbrekingen en isolatieglas dat de warmte binnen blijft zonder enig verlies van elegantie. 

Designmogelijkheden: Wat is jouw stijl?

Naast hun duurzaamheid bieden stalen deuren ook tal van designmogelijkheden. Stalen deuren hebben een strakke en moderne uitstraling die perfect past bij hedendaagse interieurs. Deze deuren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en designs, van minimalistisch en industrieel tot elegant en klassiek. Of je nu een stalen binnendeur wil voor een moderne loft of een stalen buitendeur voor een landelijke woning, er zijn talloze opties om uit te kiezen. Vaak zit een bepaalde esthetische uitstraling verborgen in kleine details. In de onze showroom kunnen we deze samen van dichtbij bekijken.

stalen deuren in huis

Veiligheid: Op alle fronten goed

Staal is een sterk en stevig materiaal. Stalen deuren zijn altijd voorzien van veiligheidsglas, wat het risico op letsel bij een ongeluk aanzienlijk vermindert. Kunnen de slank stalen designdeuren ook brandwerend gemaakt worden? Ja zeker! Staalprofiel is van zichzelf al brandwerend. We selecteren voor jouw project brandwerend glas dat voldoet aan de vereisten. Een stalen brandwerende deur zorgt er niet alleen voor dat mensen in het pand veilig zijn, maar het zorgt ook voor het behoud van het gebouw en voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. De stalen high-security deur kan naast brandwerend ook explosie-, kogelwerend uitgevoerd worden. Dat is een veilig gevoel, ook als je zelf niet thuis bent. Door te kiezen voor stalen deuren, zorg je dus niet alleen voor een stijlvolle uitstraling van je huis, maar ook voor de veiligheid van je gezin en bezittingen.

Laten we afspreken!

Kortom, stalen deuren bieden een combinatie van duurzaamheid, design en veiligheid die van hen een populaire keuze maken voor zowel binnendeuren als buitendeuren. Of je nu op zoek bent naar een moderne uitstraling, een lange levensduur of extra veiligheid, stalen deuren hebben het allemaal te bieden. Overweeg dus zeker om stalen deuren toe te voegen aan je woning en profiteer van de vele voordelen die ze te bieden hebben. Enthousiast? Laten we afspreken. Via de online-agenda kun je eenvoudig een afspraak plannen op een moment dat je goed uitkomt.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel B.V.

← Vorige Volgende →