Afbeelding: Taatsdeuren en vloerverwarming, kan dat?

Taatsdeuren en vloer­verwarming, kan dat?

In de showroom laat ik graag de voordelen van taatsdeuren zien. Taatsscharnieren draaien naar beide kanten waardoor de stalen deuren altijd in je looprichting openen. Dat is vooral voordelig als je je handen vol hebt. Als ik de eenvoudige bediening demonstreer, hoor ik vaak: “Maar wij hebben vloerverwarming.”

De gedachte dat taatsdeuren en vloerverwarming niet samengaan, komt van het taatsscharnier in een vloerdoos of -pot. Veel aannemers kennen dit systeem en raden het hun klanten af om gaten in de vloer te (laten) maken op de plek waar de leidingen lopen. En terecht natuurlijk, je moet er niet aan denken dat je een leiding raakt.

De taatsscharnieren van Exclusive Steel zijn echter speciaal gemaakt met vloerverwarming in gedachten. Het scharnier wordt namelijk niet in de vloer ingebouwd, maar in de onderbalk van de deur. De taatsdeur rust met zijn scharnier op een bevestigingsplaatje. Deze wordt gemonteerd met schroefjes van slechts 5 mm lang. De vloerverwarming loopt hier makkelijk onderdoor.

Het antwoord is dus: Ja! Taatsdeuren en vloerverwarming gaan makkelijk samen.

Wil je meer weten? Kom dan naar ons staalatelier. Ik kan je dan een taatsscharnier vanuit de onderkant van een stalen deur laten zien.

Naftali Leidelmeijer

PS. Lees hoe we taatsdeuren ook brandwerend kunnen maken.

← Vorige Volgende →