Afbeelding: Trends 2020

Vandaag mijn laatste werkdag van 2019. Mooi moment om vooruit te kijken naar de trends van 2020. Het voordeel is dat het woonseizoen al is begonnen in september. Er zijn de afgelopen maanden dus genoeg signalen geweest die aangeven welke richting het opgaat.

Trends voor stalen buitendeuren

Daglichtintreding gaat een nog grotere rol spelen in het komende jaar. De ontwerpafdeling heeft al verschillende tekeningen gemaakt waarin een hele achtergevel wordt vervangen door een gevel van glas en staal. Door de verdieping iets terug te laten vallen in de vorm van een vide, creëer je een enorme lichtinval op zowel de begaande grond als op de verdieping. Dit soort ontwerpen zullen we zowel bij bestaande bouw als bij nieuwbouw meer gaan zien. Bij mij valt het in ieder geval erg in de smaak!

Trends voor stalen buitendeuren

Trends voor stalen binnendeuren

Hoewel onze kleur Brooklyn Black (mat antraciet) de sfeer van de stalen deuren erg goed draagt, krijgen we nu soms de vraag: ‘Heb je nog iets anders dan zwart?’ Dat hebben we zeker! De trend gaat naar messing en brons. In eerste instantie door het aanbrengen van een messing of brons coating. Dit is namelijk qua kosten het minst ingrijpend. Maar uiteindelijk zal het topsegment van de markt échte messing deuren willen. De verwerking van de messingprofielen is een specialisme. Er worden andere lastechnieken gebruikt (met zilver) en de manier van afwerken is ook heel bijzonder. Het messing wordt eerst verouderd en daarna lichter gepoetst zodat de kleur gaat ‘leven’. Dan krijg je echt een juweel van Exclusive Steel!

Trends voor stalen binnendeuren

Meer weten? Bezoek onze showroom!
Naftali Leidelmeijer

← Vorige Volgende →