Afbeelding: Messing deuren

Messing deuren

We hadden samen met zijn vrouw elk detail van de schuifdeuren al besproken als hij zegt: ‘Maar ik wil de deuren niet in een messingkleur hebben, maar van écht messing laten maken’. Hij verrast me. Ik heb net ervoor verteld dat de uitvoering in messing twee keer zo duur is.

Messing: exclusiever dan staal

Wij zijn altijd op zoek naar de mooiste oplossing voor jou. Stijlvol design waarmee je woning zich kan onderscheiden. De messing deur is een parel in onze exclusieve productrange. Waarom is een messing deur twee keer zo duur dan zijn stalen halfbroer? Ons maatproduct bestaat voor 70% uit arbeid en 30% uit materiaal. Voor beide posten geldt bij messing de factor twee. De profielen zijn twee keer zo duur en in een messing pui gaat twee keer zoveel werk zitten. Een staalprofiel wordt na het verwerken (zagen, lassen, slijpen en schuren) gespoten met verf. Daarmee is de afwerking egaal. Een messingprofiel wordt niet gespoten. De verwerking mag dus geen ‘littekens’ achterlaten op het oppervlak. Dit kost veel tijd en aandacht. Bovendien worden messing puien onzichtbaar verstevigd. Hoe? Tja, dat is het geheim van de smid … letterlijk.

Verouderen of niet?

Als de messing pui klaar op de werktafel ligt, wacht ons nog een belangrijke beslissing: gaan we verouderen of niet? De messing deuren hebben in deze staat een gouden glans. Door gebruik zal in verloop van tijd een natuurlijke patinalaag op de deuren verschijnen. Dit proces kan versneld worden door de deuren met vier behandelingen te verouderen. Dit proces gaat als volgt;

Verouderen in vier stappen

De eerste stap is de deuren grondig reinigen. Daarna wordt het verouderingsmiddel egaal aangebracht. Door deze behandeling kleuren de messing profielen helemaal bruin. Nu worden de deuren gepolijst naar het uiteindelijke resultaat. Dit doen we samen met jou. Te lang polijsten zal de deuren weer de goudkleur geven waarmee we begonnen. Bij te kort polijsten zullen de deuren te bruin blijven. Jij moet dus zeggen: ‘stop, zo vind ik de afwerking het mooist!’ Hierna (stap 3) worden de deuren geconserveerd met een speciaal middel. Tenslotte waxen we de deuren. Nu kun je genieten van messing deuren met een prachtig gevlamd patina.

Wij maken je huis stijlvoller

Elk product van Exclusive Steel is een eyecatcher, maar de messing pui is een uitschieter. Hou je van stijlvol en exclusief? Wil je voor de trend uitlopen? Wij maken je huis stijlvoller met messing deuren. Laten we afspreken in de showroom.
Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel

De Messing deur schittert in de werkplaats
De Messing deur schittert in de werkplaats
De Messing deur direct na montage in Amsterdam
De Messing deur direct na montage in Amsterdam
Messing greep verouderd in 4 stappen
Messing greep verouderd in 4 stappen

← Vorige Volgende →