Afbeelding: Blijf Ondernemen

Blijf Ondernemen

Zaterdagmorgen, mijn eerste afspraak in de showroom is om 11:00 uur. Nog voldoende tijd om even naar de bakker te lopen voor verse broodjes. Mijn oog valt op een reclamebord: ‘Blijf ondernemen’. Interessant om te zien hoe verschillend er wordt gereageerd op de huidige crisis, bijvoorbeeld in de horeca:

  • Met humor: op social media zie ik filmpjes voorbijkomen waarbij het eten en drinken vanaf 1,5 meter naar de klanten wordt gegooid.
  • Met korte-termijn-oplossingen: chique restaurants gaan maaltijden bezorgen.
  • Met visie: restaurants gebruiken de lockdown periode om te verbouwen naar nieuwe inzichten.

Volgens mij heb je het allemaal nodig; humor om de moed erin te houden, een korte-termijn-oplossing voor de liquiditeit maar vooral visie om te blijven ondernemen.

Automatische Schuifdeuren

Op dit moment werken we in de showroom op afspraak. We reserveren dan de hele showroom een uur lang voor één klant met partner. Zo zorgen we ervoor dat je niet in contact komt met anderen. Voordat de volgende afspraak komt, ontsmet ik alle deurknoppen. Hoe vaker je dat doet, hoe meer je verlangt naar automatische schuifdeuren. Het grote voordeel is dat je daar doorheen kunt lopen zonder iets aan te raken. De afgelopen weken hebben duidelijk gemaakt hoe belangrijk dat is geworden. Wij gaan dat voor onszelf veranderen in de showroom van Exclusive Steel. Het beste is om overal automatische schuifdeuren te hebben, behalve in het toilet natuurlijk.

Niet alleen in showrooms en kantoren, maar zeker ook in de horeca zullen automatische schuifdeuren een uitkomst zijn. Laatst haalde ik een lekkere maaltijd op bij een delicatessen-restaurant die ook overgeschakeld is naar bezorgen en afhalen. De eerste deur stond open maar de tweede deur moest ik zelf openduwen aan het handvat. Ik twijfelde en voelde in mijn zak of ik een papieren zakdoekje had. Wat kan iets snel veranderen! Daar zou ik 8 weken geleden nooit aan gedacht hebben.

Stalen room dividers & kamerschermen

Eén van mijn lievelingsrestaurants ging in de periode januari en februari dicht voor een verbouwing. Wat een pech! De feestelijk opening is door de lockdown niet uit de verf gekomen. Bovendien zou je met de kennis van nu andere keuzes gemaakt hebben. Een restaurant in het Mastbos gebruikt de lockdown om te verbouwen, zo gaat er geen kostbare tijd verloren. Stalen room dividers en kamerschermen worden strategisch geplaatst om te voldoen aan de nieuwe eisen die we stellen aan afstand en veiligheid. Ik ben onder de indruk van de visie die deze ondernemers tonen en de snelheid waarmee ze zich aanpassen aan nieuwe situaties.

Blijf ondernemen

Welke veranderingen ga jij aanbrengen? Mail mij jouw ideeën! Kunnen we je helpen met automatische stalen schuifdeuren of stalen dividers of schermen? Kom naar de showroom. Hier is volop inspiratie om jouw plannen uit te werken. Wat gaat het kosten? Mail mij een korte omschrijving en de afmetingen, dan rekenen we het voor je uit. We kunnen op dit moment binnen 8 weken leveren.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel

← Vorige Volgende →