Chris Alblas over zonwerend glas

Chris Alblas over zonwerend glas

We spreken altijd over stalen deuren, maar het overgrote deel is natuurlijk glas. Chris Alblas is glasspecialist bij van Noordenne. Zijn adviezen maken zeer exclusieve oplossingen mogelijk. Chris praat ons bij over zonwerend glas.

Chris Alblas
Chris Alblas over zonwerend glas

Laat de zon maar binnenkomen!

Het is heerlijk als de zon op grote vlakken glas schijnt. Het daglicht is gezond voor zowel jou als je huis. De lichtinval kan vergroot worden door in de achtergevel zoveel mogelijk de combinatie van staal en glas te gebruiken. Hoe hoger je gaat, hoe mooier het is, des te meer licht er binnenvalt en des te groter de ruimte oogt. Chris vindt het belangrijk dat je dan overweegt om in jouw stalen buitengevel zonwerend glas toe te passen: ‘Naast het feit dat zonwerend glas warmte en zonlicht reduceert heeft het ook nog eens een fraaie en luxe uitstraling’. Inderdaad! Achter glas kan een (woon)ruimte snel door de zon verwarmd worden. Zonwerend glas is een mooie optie om het wooncomfort te beschermen.

Waar gaat het mis?

Chris ziet in de praktijk ook valkuilen: ‘Hoe donkerder het glas, hoe beter de warmtewering, maar zwaar zonwerend glas is fraai van buiten, maar vaak te donker voor binnen.’ Evenwicht tussen deze effecten is belangrijk voor jouw woonbeleving. Hoe kunnen we de juiste keuze maken? Chris: ‘Ga met de klant langs een aantal toegepaste projecten, zodat hij/zij een beeld kan vormen ’. We moeten dan samen met Chris kijken welke referentieprojecten hiervoor geschikt zijn. Bemonstering is ook belangrijk, we kunnen meerdere stalen naast elkaar leggen om de verschillen te herkennen.

Wat is zo speciaal aan zonwerend glas van Van Noordenne?

Chris vertelt enthousiast over de voordelen: ‘Met een kleine extra investering is zonnewarmte buiten te houden om zo een aangenamer binnenklimaat te creëren.’ Alles draait om luxe wooncomfort: meer daglicht, beter uitzicht en comfortabele binnentemperaturen. Zonwerend glas kan een bepalend element worden waardoor je nóg meer van je woning gaat houden.

Jarenlang genieten

Niet alleen jij geniet van het eindresultaat, wij ook! Chris: ‘Ja, dat is ook tevens het mooie van het vak. Je loopt met de klant de opties af en komt zo tot een keuze. Wanneer er dan later gebeld wordt dat men zo tevreden is met zowel het aanzicht als met de warmte- en zonreducering’. Chris is ervan overtuigd dat je een positieve verandering zult ervaren als je zonwerend glas toepast: ‘Sowieso de luxe fraaie uitstraling en het daadwerkelijke verschil’.

Denk jij aan zonwerend glas?

Wil je meer daglicht in huis? Een beter uitzicht? Zonwerend glas biedt veel voordelen voor het binnenklimaat in jouw woning. Laten we samen naar jouw project kijken. We zetten al onze vakbekwaamheden in om iets moois voor jou te maken.

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

Ps: Denk je aan stalen deuren? In mijn volgende blog geef ik je 5 tips.

← Vorige Volgende →