Afbeelding: Hoe ziet een normale dag bij Exclusive Steel eruit?

Hoe ziet een normale dag bij Exclusive Steel eruit?

Donderdag 6 januari, een normale doordeweekse dag. Ik loop naar het staalatelier om te zien waar onze ‘mannen van staal’ mee bezig zijn. Wat ligt er op de werktafels?

Stalen werktafel

Bij indiensttreding maakt de ‘man van staal’ zijn eigen werktafel. In overleg met Leo bepaalt hij hoe groot en hoe hoog de werkplek moet worden. Het stalen werkblad wordt met laser geperforeerd. Deze gaten in het werkblad zijn nodig om het werkstuk op elke mogelijke positie stevig vast te kunnen zetten. Elke werker maakt een volledig project. Dit heeft twee grote voordelen: 1. Hij blijft verbonden met het eindresultaat en 2. Hij ervaart meer werkvreugde, iets wat uiteindelijk ook te zien is.

Stalen deuren met messing ingelegd

werkdag van yoeri

Op de tafel van Yoeri ligt een werkstuk om van te smullen. Yoeri is bezig met dubbele stalen binnendeuren. Het bijzondere van het project dat aan hem is toegewezen, is de vakverdeling en de afwerking ervan. De vakverdeling bestaat namelijk uit ronde vormen. Dit zullen we in de toekomst vaker zien. Het glas in de zwart stalen deuren wordt – heel bijzonder - vastgezet met messing glasframes. Zeker weten dat dit een luxe effect geeft! Ik kan niet wachten…

Stalen buitendeuren

werkdag van cees

Cees is bezig met een stalen buitenpui. De vakbekwaamheden van degenen die buitenpuien maken liggen hoger dan die alleen binnendeuren kunnen maken. Cees gebruikt voor deze stalen buitendeuren superslanke staalprofielen met een koudebrugonderbreking. Het geïsoleerde profiel, de afdichtrubbers en het isolatieglas zorgen er samen voor dat de warmte binnenblijft zonder enig verlies van elegantie. Zo hoef je niet te kiezen tussen comfort en design.

Taatsdeuren

Taatsdeuren

Een aantal jongens is deze week nog vrij. Als ik bij de tafel van Dave kom zie ik in zijn map de sfeertekening van zijn opdracht. Hij is net begonnen aan een mooie taatsdeur met zijpaneel. De omtrekken zijn al zichtbaar. De transparante 3-vaks glasverdeling met staafgreep is één van mijn favorieten. Misschien zien we Dave nog terug in een filmpje op Instagram. Het is altijd leuk om te zien hoe hij de vers gemaakte deuren uitprobeert in een testopstelling.

Staalatelier

Elke keer als ik door de werkplaats loop, krijg ik goeie zin. Het staalatelier is lekker licht. Hij zou zo maar rond 1900 gebouwd kunnen zijn, ieder detail klopt. Er staat een enorme houtkachel midden in de ruimte. We hebben weliswaar vloerverwarming, maar een houtvuur zorgt voor extra sfeer en warmte in de winter. Het is een fijne plek om te werken en… van leuk werk, komt goed werk! Als ik weer terugloop naar mijn kantoor, besef ik dat een normale dag bij Exclusive Steel heel bijzonder is.

Enthousiast geworden?

Laten we afspreken op een normale dag en samen iets bijzonders maken.
Naftali Leidelmeijer
Exclusive Steel

← Vorige Volgende →